Καστοριά

Γιορτές με την αρκούδα στο βουνό της Καστοριάς;

Εδώ και λίγες μέρες, αρκούδα έκανε και πάλι την εμφάνισή της στο βουνό της Καστοριάς και σύμφωνα με πληροφορίες μας, εντοπίστηκαν – από την ομάδα άμεσης επέμβασης – στοιχεία (κόπρανα, κατεστραμμένα μελίσσια), που δηλώνουν την παρουσία του ζώου στην περιοχή, μεταξύ του θεάτρου του βουνού και της ανατολικής πλευράς του.

Εικάζεται, ότι είναι η ίδια αρσενική αρκούδα ηλικίας 5 περίπου ετών που είχε απομακρυνθεί φέτος τον Ιούλιο από την ίδια περιοχή και μεταφέρθηκε στον ορεινό όγκο του Γράμμου, όμως επέστρεψε στον ίδιο χώρο, επειδή γνωρίζει την περιοχή. Η επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψής της είναι δύσκολη, όπως μας ενημέρωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μια που γνωρίζει πλέον τις παγίδες, ενώ έχει καταστρέψει και το κολάρο σήμανσης που της είχε τοποθετηθεί. Οι περιπολίες της ομάδας άμεσης επέμβασης είναι συνεχείς, ενώ συστήνεται, ο κόσμος που επισκέπτεται την περιοχή, να είναι προσεκτικός.

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από τους αρμόδιους, ώστε το ζώο να συλληφθεί και να απομακρυνθεί από την περιοχή το συντομότερο για την ασφάλεια όλων των πολιτών και φυσικά πριν από τις γιορτές με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

fonikastorias.gr

Back to top button