ΓούναΚαστοριά

Saga Furs: Η εκδήλωση Fur Vision στην Καστοριά

Παρουσίαση νέων τάσεων σε χρώματα και τεχνοτροπίες στην γούνα από το Design Hub της Saga Furs

Η εκδήλωση Fur Vision είναι μια επιτυχημένη ετήσια διήμερη διοργάνωση που από την πρώτη στιγμή της παρουσίασής της στην Ελλάδα, πριν από μερικά χρόνια, αγκαλιάστηκε με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό από τον κλάδο της ελληνικής γουνοποιίας. Η φετινή διοργάνωση έφερε έναν αέρα φρεσκάδας στους κατασκευαστές και σχεδιαστές γουναρικών που συμμετείχαν, καθώς ο κλάδος βρίσκεται σε διαδικασία ανασυγκρότησης και αναζήτησης νέων οριζόντων, μετά τους δύσκολους περιορισμούς των τελευταίων ετών λόγω πανδημίας και πρόσφατα των μεγάλων δυσκολιών που προέκυψαν από τον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο και τα επακόλουθα αυτού.

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να μοιραστούν σκέψεις και σχέδια σχετικά με τις επιχειρήσεις τους και το μέλλον του κλάδου. Η αειφορία, βιωσιμότητα και ιχνηλασιμότητα του γούνινου προϊόντος, αποτέλεσε ένα κεντρικό θέμα συζήτησης και οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την άποψη ότι αυτός είναι ο δρόμος του μέλλοντος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καστοριάς. Φέτος οι συμμετέχοντες εντυπωσιάστηκαν από την γήινη χρωματική παλέτα και την ιστορία πίσω από αυτή την έμπνευση, η οποία εντάσσει το υλικό με λειτουργικό και αβίαστο τρόπο στο περιβάλλον, τονίζοντας την εξ ορισμού εναρμόνισή του με την φύση, γεγονός που έδωσε μια διαφορετική διάσταση και προστιθέμενη αξία στη συλλογή που παρουσιάστηκε.

 

 

Back to top button