Ελλάδα

Αντώνης Σαμαράς: «Nα δοθούν πειστικές απαντήσεις για τις υποκλοπές» – «Αν ίσχυαν όλα αυτά θα επρόκειτο για δημοκρατική εκτροπή»

Θέση για τις παρακολουθήσεις πήρε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το όνομα του οποίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, περιλαμβάνεται στις λίστες των προσώπων που βρέθηκαν στο στόχαστρο τηλεφωνικών υποκλοπών.

Για πρώτη φορά από την ημέρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση αυτή, μιλώντας στην εκδήλωση για την έναρξη της λειτουργίας του Ιδρύματος “Αντώνης Σαμαράς” ο πρώην Πρωθυπουργός, ζήτησε να δοθούν πειστικές απαντήσεις.

“Τελευταία, η πολιτική ζωή δοκιμάζεται από νόμιμες και παράνομες υποκλοπές. Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν αυτά θα επρόκειτο αδιαμφισβήτητα για μία δημοκρατική εκτροπή. Γι’ αυτό πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις, χωρίς να δίνουμε την εντύπωση ότι το απόρρητο είναι μία βολική δικαιολογία. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις γιατί αυτό έχει σχέση με την ιστορία και με την ταυτότητά μας. Η παράταξη μας θεμελίωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και αυτά τα φαινόμενα δεν μπορεί να τα ανεχτεί” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του.

newsit.gr

Back to top button