ΑγροτικάΚαστοριά

Ειδοποίηση Υποχρέωσης Διετούς Ανανέωσης της Εγγραφής στο Σχετικό μητρώο της α/ Αρχής FDA / Food and Drug Administration (DHHS)

Από το τμήμα Φυτoϋγειονομικού και Ποιοτικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Καστοριάς, γνωστοποιείται η κάτωθι ανακοίνωση:

Σας υπενθυμίζουμε την υποχρέωση διετούς ανανέωσης της εγγραφής στο σχετικό μητρώο της α/ Αρχής FDA / Food and Drug Administration (DHHS), οποία υποχρέωση (βάσει του νόμου FSMA / Food Safety Modernization Act) ισχύει για όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής, επεξεργασίας, συσκευασίας και αποθήκευσης τροφίμων/ποτών που εξάγονται στις ΗΠΑ.

Στον τρέχοντα κύκλο, η προθεσμία ανανέωσης εγγραφών εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 23:59. Όσες εταιρείες δεν ανανεώσουν την εγγραφή τους θα διαγραφούν από το μητρώο της FDA και δεν θα έχουν τη δυνατότητα εξαγωγών στις ΗΠΑ.

Επιπλέον πληροφόρηση παρέχεται και στην ιστοσελίδα “Draft Guidance for Industry: Supplemental Questions and Answers Regarding Food Facility Registration”, https://www.fda.gov/regulatory-information/search-fda-guidance-documents/draft-guidance-industry-supplemental-questions-and-answers-regarding-food-facility-registration.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να απευθύνονται στους γεωπόνους ελεγκτές του τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, Δώμου Χριστίνα τμηματάρχη του τμήματος (τηλ.2467350 353), και Σερεμετίδη Αντώνιο (τηλ.2467350 377).

Back to top button