Ελλάδα

Αλ. Κούγιας, συνήγορος αστυνομικού: Ο εντολέας μου δεν ήθελε ούτε καν να τραυματίσει τον 16χρονο Ρομά

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος υπεράσπισης του 34χρονου αστυνομικού που διώκεται για ανθρωποκτονία μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη δήλωσε στην ΕΡΤ ότι δεν ήθελε να τον τραυματίσει τονίζοντας ότι «είναι συντετριμμένος και ότι δεν είναι εγκληματίας».

«Ο εντολέας μου και δράστης του εγκλήματος σε καμία περίπτωση ούτε καν ήθελε να τραυματίσει και πολύ περισσότερο να αφαιρέσει τη ζωή του 16χρονου παιδιού» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στις «Συνδέσεις».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο γνωστός ποινικολόγος που χθες ανέλαβε την υπεράσπιση του αστυνομικού που διώκεται για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο δήλωσε ότι θα πρέπει «να προσευχηθούμε όλοι μας να ζήσει το παιδί και να γυρίσει υγιές στην οικογένειά του και στο παιδί του».

Στηρίζοντας την υπερασπιστική του τακτική υποστήριξε ότι ο πυροβολισμός ήταν τυχαίος και επέμεινε ότι ο εντελέας του σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να τραυματίσει τον 16χρονο αθίγγανο.

Ο εντολέας μου, «ως συνεπιβάτης της μηχανής, προσπάθησε μετά από καταδίωξη πολλών χιλιομέτρων, να αποτρέψει το θύμα να διαφύγει». Όπως είπε οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δεν γνώριζαν ποιος είναι πίσω από το τιμόνι του οχήματος που έφυγε χωρίς να πληρώσει τη βενζίνη.

«Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας βρίσκονται συχνά μπροστά σε απρόπτα» υποστήριξε ο κ. Κούγιας προσθέτοντας ότι η καταδίωξη κράτησε αρκετά λεπτά και το θύμα που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο, ο οδηγός έκανε έναν ελιγμό και αντί η σφαίρα να πάει προς τα κάτω ή στα λάστιχα του οχήματος, μια σφαίρα τον χτύπησε.

Αναφερόμενος στην εύρεση και δεύτερης σφαίρας στο σημείο όπου έγινε η αστυνομική καταδίωξη υποστήριξε ότι αποδεικνύει τον ισχυρισμό του εντολέα του ότι δεν πυροβόλησε με σκοπό να τραυματίσει τον 16χρονο.

«Η δεύτερη σφαίρα αποδεικνύει τον ισχυρισμό του ότι δεν πυροβόλησε προς το αυτοκίνητο» προσέθεσε ο κ. Κούγιας.

Συμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο του αστυνομικού, ο πελάτης του είναι εκπαιδευμένος αστυνομικός, με πολλά χρόνια εμπειρίας, οικογενειάρχης με δύο παιδιά.

«Πίστευαν ότι ήταν επιτυχής η προσπάθειά τους» σχολίασε ο κ. Κούγιας ερωτηθείς το πώς πίστευαν ότι τελείωσε η αστυνομική καταδίωξη, μη εξηγώντας το γιατί οι αστυνομικοί στην επικοινωνία τους προς το κέντρο της ΕΛΑΣ ανέφεραν ότι ο 16χρονος ήταν νεκρός.

Όπως αποκάλυψε, ο αστυνομικός δεν επικοινώνησε με την οικογένεια του τραυματία γιατί κάτι τέτοιο απαγορεύεται υπενθυμίζοντας ότι είναι αντιμέτωπος με πολύχρονη ποινή κάθειρξης εφόσον κριθεί ένοχος.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Back to top button