Ελλάδα

Σέρρες: Ανακοίνωση των γονιών του 11χρονου Βασίλη

Λίγες ημέρες μετα τον χαμό του 11χρονου παιδιού τους οι γονεις του Βασίλη με ανακοίνωση τους ζητούν δικαιωση και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για την εκρηξη που στοίχισε τη ζωη του γιού τους μέσα στο 9ο δημοτικό σχολείο του Δήμου Σερρών.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

Η παροιμιώδης ανευθυνότητα των «υπευθύνων» του σχολείου, όλων των εμπλεκομένων παραγόντων του Δήμου Σερρών αλλά και όσων με εγκληματική αμέλεια εκτελούσαν εργασίες σε ώρα λειτουργίας του σχολείου για ένα προβληματικό δημόσιο έργο, είχε σαν αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν της απώλειας της ζωής του παιδιού μας, Βασίλειου – Μάξιμου. Η οικογένειά του με βαθειά οδύνη ζητάμε την πλήρη δικαίωση της μνήμης του και την άμεση παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων.

Σέρρες, 08/12/2022

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Επαναλειτουργεί από Δευτέρα το 9ο Δημοτικό σχολείο με την παρουσία ψυχολόγου σε κάθε τάξη

Την επαναλειτουργία από την επόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, στο οποίο έχασε τη ζωή του από τη φονική έκρηξη στο λεβητοστάσιο ο 11χρονος μαθητής, ανακοίνωσε ο Δήμος Σερρών.

Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου με προσωρινό σύστημα θέρμανσης-κλιματισμού σε κάθε αίθουσα. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «από τον Δήμο Σερρών δρομολογήθηκαν, ήδη, όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας».

Με πρωτοβουλία της διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και τη συνδρομή του Δήμου Σερρών πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις ψυχολόγων του κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών του 9ου Δημοτικού σχολείου Σερρών αποφασίσθηκε να βρίσκεται σε κάθε αίθουσα του σχολείου, εκτός από τον δάσκαλο που θα έχει την πρώτη επαφή με τους μαθητές, κι ένας ψυχολόγος ενώ στη διάθεση των οικογενειών θα βρίσκονται οι ψυχολόγοι του Δήμου Σερρών. Για την προσωρινή θέρμανση θα τοποθετηθούν κλιματιστικά σε κάθε αίθουσα.

ertnews.gr

Back to top button