ΑθλητικάΚαστοριά

Γ’ Εθνική: Την Ελασσόνα φιλοξενεί αύριο η Καστοριά – Το προφίλ των αντιπάλων

Ένα δύσκολο και συνάμα έμπειρο αντίπαλο θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Καστοριά την ερχόμενη αγωνιστική στο σπίτι της, στα πλαίσια της 5ης Αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος για την Ελασσόνα, η οποία προέρχεται από μια σπουδαία περσινή σεζόν, όπου τερμάτισε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και κατέκτησε το Κύπελλο Λάρισας.
Την εφετινή χρονιά και παρά την αλλαγή στην άκρη του πάγκου της, με τον «Ελασσονίτη» τεχνικό Νίκο Φώλλα, να αντικαθιστά τον πετυχημένο Βαγγέλη Μόρα, οι στόχοι παραμένουν ίδιοι και απαράλλαχτοι, καλή πορεία μακριά από μπελάδες. Και μπορεί να το πετύχει τούτο, καθώς το ρόστερ των «κυανόλευκων» κατά 80% παρέμεινε αναλλοίωτο, όπως και η 11άδα. Άρα μιλάμε για μια ομάδα με χημεία και ομοιογένεια, αλλά και… οικογενειακό κλίμα, μιας και οι περισσότεροι εξ αυτών προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή όπως την Τσαριτσάνη, που είχε και δαύτη παρουσίες με τον τοπικό Οικονόμο στην κατηγορία.
Η αγωνιστική σεζόν που διανύουμε βέβαια δεν μπορεί να πει κανείς πως ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΟΕ, μπορεί να κρατεί αήττητο σερί (1-3-0) πάραυτα τα 3 από τα 4 αυτά ματς έγιναν στο ανακαινισμένο σπίτι του, όπου έφερε ισοπαλίες με το ίδιο αποτέλεσμα (1-1) κόντρα στον Κεραυνό Αγγελοχωρίου (έπαιζε με 10 παίκτες από το 51′) με γκολ στο 86′ και το Δωτιέα Αγιάς, ενώ κέρδισε με αμφισβητούμενο πέναλτι στο 86′ τον Μακεδονικό Φούφα (1-0). Μακριά από την Ελασσόνα κατάφερε να φύγει «αλώβητος» από την Έδεσσα με το αγαπημένο του 1-1.
Αυτό που παρατηρεί κάποιος είναι πως η Θεσσαλική ομάδα βρήκε δίχτυα σε όλα τα παιχνίδια της, που αν προσμετρηθούν σ’ αυτά και τα 3 του Κυπέλλου Ελλάδος «μετράει» 7/7, αλλά και ότι η εστία της παραβιάζεται με την ίδια περίπου συχνότητα (6/7). Επίσης θα πρέπει να τονιστεί και η κακή εικόνα που παρουσιάζει στα πρώτα ημίχρονα των παιχνιδιών του πρωταθλήματος, κάτι που πιστοποιείται και από το γεγονός πως έχει πετύχει και τα 4 συνολικά τέρματά της στο δεύτερο 45λεπτο, τα 2 από αυτά μετά το 85ο λεπτό. Από την άλλη όμως η μεταμόρφωση των δεύτερων ημιχρόνων δείχνει και το πόσο καλογυμνασμένο σύνολο είναι, το ότι δεν παρατάει τα ματς, ότι διαθέτει ποιότητα στον πάγκο και παίκτες που μπορούν με την είσοδό τους να αλλάξουν την ροή του παιχνιδιού, παίκτες που κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι ακόμη και βασικοί.
Από εκεί και μετά και όπως ανέφερα πιο πάνω υπάρχει ομοιογένεια στο ρόστερ, με πολλούς από αυτούς να παίζουν χρόνια μαζί… Ο έμπειρος και σταθερός Γούπος δεσπόζει κάτω από τα γκολπόστ, ο Κακάμης στα δεξιά, και ο Νταμπώσης αριστερά στα μπακ, δύο εκ των Λαγού, Σουγλή και Γιούλι Περτζιόνι στο κέντρο της άμυνας, ο επικίνδυνος Κοντοθανάσης, ο αρχηγός και ηγέτης Ματούλας, ο Φυτόπουλος, ο Ιγγλέζος, ο αμυντικός χαφ Ντουλαγκ, με εναλλακτικές λύσεις τους Κουκούλη, Γκαμπέτα και Τσάτσο στο χώρο του κέντρου, κι ο έμπειρος Κωστούλας ή ο Βλαχάκης με τον Μουλτσιά στην επίθεση. Σε ένα σχηματισμό 4-5-1 ή 4-4-2 και με μια εν γένει επιθετική φιλοσοφία, μιας ομάδας που δεν κλείνεται και της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας ανεξαρτήτου έδρας και αντιπάλου.
Εν κατακλείδι το σύνολο του Ηλία Σολάκη οφείλει να δείξει μεγάλη προσοχή στο Κυριακάτικο παιχνίδι, να παίξει με πάθος και αποφασιστικότητα, να βελτιώσει το άσχημο ξεκίνημα που πραγματοποιεί στα παιχνίδια του και να είναι συγκεντρωμένο μέχρι το τελευταίο λεπτό, καθώς η Ελασσόνα μπορεί να τιμωρήσει κάθε αδράνεια στην άμυνα. Σε ένα ματς που με βάση τα πιο πάνω στατιστικά στοιχεία δείχνει να ξεκινά από το 1-1, οφείλει να βρει 2 γκολ… Το έκανε με τον Πιερικό (2-1) μπορεί να το κάνει και τώρα!
Νίκος Καραμανλής
Kastoras Football

Back to top button