Ελλάδαευρωπη

Όταν η Καϊλή εξυμνούσε στην Ευρωβουλή το Κατάρ για τα εργασιακά του δικαιώματα (βίντεo)

Στο επίκεντρο της έρευνας για διαφθορά στο Ευρωκοινοβούλιο που αφορά δωροδοκίες από αξιωματούχους του Κατάρ βρίσκεται η Εύα Καϊλή, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που η ίδια συνδέεται με την συγκεκριμένη χώρα.

Πριν λίγες εβδομάδες, η μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε προκαλέσει αντιδράσεις, όταν δήλωσε από το Ευρωκοινοβούλιο πως το Κατάρ είναι «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα», την ώρα που η χώρα δεχόταν έντονες επικρίσεις για το θάνατο χιλιάδων μεταναστών εργατών.

https://youtu.be/_WAcM97zIEg

Μάλιστα η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ στο πλαίσιο των επαίνων της για το Κατάρ επικαλέστηκε και τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO), παραβλέποντας πως αυτός έχει καταγγείλει μαζικούς θανάτους εργατών στη χώρα.

«Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο» είπε στην ομιλία της στο ευρωκοινοβούλιο η Εύα Καϊλή.

«Το Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα» συνέχισε η ευρωβουλευτής, επικαλούμενη μάλιστα τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO) επειδή η αραβική χώρα αναγκάστηκε να καταργήσει την Kafala, το σύγχρονο δουλεμπόριο βάσει του οποίου οι εταιρείες του Κατάρ επιχορηγούσαν ξένους εργάτες για να έρθουν στη χώρα, τους έθεταν υπό την «κηδεμονία» τους και στη συνέχεια τους εμπόδιζαν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους.

tvxs.gr

Back to top button