Ελλάδα

Συνταγή για Σπιτικά πατατάκια

Υλικά

  • 2-3 πατάτες
  • λάδι
  • αλάτι
  • ρίγανη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε πολύ λεπτές (1 mm) είτε με μαχαίρι είτε με το λεγόμενο «μαντολίνο» (κόφτης/τρίφτης λαχανικών). Ξεπλένετε τις φέτες πατάτας πολύ καλά και τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Αν τα φτιάξετε στο φούρνο: Προθερμαίνετε το φούρνο. Στρώνετε τη λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε τις φέτες πατάτας, αφού τις αλείψετε με λάδι κι απ’ τις δυο πλευρές και τις αλατίσετε. Ψήνετε απ’ τη μια πλευρά μέχρι να ροδίσουν και τις γυρίζετε κι απ’ την άλλη. Βγάζετε τις πατάτες και τις αφήνετε πάλι για λίγο σε απορροφητικό χαρτί, εφόσον κρίνετε ότι χρειάζετε. Πασπαλίζετε με ρίγανη (προαιρετικά) και σερβίρετε.
  3. Αν τα φτιάξετε στο τηγάνι. Βάζετε λάδι στη φριτέζα και μόλις κάψει, ρίχνετε τις πατάτες και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν για λίγο σε απορροφητικό χαρτί πριν τις σερβίρετε.

Λίγα λόγια…

Αρέσουν σε μεγάλους και παιδιά. Γιατί να καταναλώνουμε πάντα του εμπορίου, με το ανεξέλεγκτο αλάτι και τα λιπαρά, ενώ μπορούμε να τα φτιάξουμε εύκολα στο σπίτι;

icookgreek.com

Back to top button