Καστοριά

Κορησός: Ένα ακόμη ζώο θυσιάστηκε στην άσφαλτο παρά τη σήμανση για χαμηλές ταχύτητες (ρεπορτάζ – χάρτης)

Ένα ακόμη ζώο της άγρια ζωής άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο καθώς χτυπήθηκε με σφοδρότητα από διερχόμενο ΙΧ σε επαρχιακό δρόμο που συνδέει την Καστοριά με το Αμύνταιο, λίγο μετά την Κορησό

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα μικρό λυκάκι, το έβδομο τα τελευταία χρόνια το οποίο σκοτώθηκε ακαριαία σήμερα το πρωί μετά από σύγκρουση με ΙΧ, ο οδηγός του οποίου φέρεται να αγνόησε την πυκνή σήμανση που υπάρχει και δεν κατέβασε ταχύτητα.

 

Σύμφωνα δε, με όσα περιγράφει στο GRTimes ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων, Νίκος Παναγιωτόπουλος, «το γεγονός έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες ανάλογα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια. Και δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για τη μοναδική αγέλη που δεν φεύγει πέρα από τα όρια του νομού. Μέχρι πρότινος μετρούσε δεκατέσσερα μέλη, τώρα έχουν μείνει εννιά».

«Με ειδοποίησε σήμερα το πρωί ένας διερχόμενος οδηγός, ο οποίος μου τόνισε ότι δεν πρόκειται για σκύλο. Όταν έφτασα διαπίστωσα ότι επρόκειτο για ένα μικρό λυκάκι, το οποίο πριν το χτύπημα ήταν υγιέστατο, όμως μετά από αυτό σκοτώθηκε ακαριαία περίπου στις 9 το πρωί» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το πως είναι δυνατόν να σκοτώθηκε ένα ζώο της άγριας ζωής, ενώ στα πλάγια του δρόμου υπάρχει συνεχόμενη σήμανση προειδοποίησης των οδηγών, ο κ. Παναγιωτόπουλος συμπληρώνει στο GRTimes, ότι δυστυχώς «η Άγρια Ζωή στην Καστοριά, σκοτώνεται στην άσφαλτο. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η πινακίδες δεν είναι εκεί για να κοσμούν τον δρόμο, αλλά για να προειδοποιούν τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί. Τώρα πως γίνεται ένα τέτοιο περιστατικό να συμβαίνει 9 το πρωί, είναι να απορεί κανείς».

grtimes.gr

Καστοριά: Λυκάκι θύμα τροχαίου (φωτογραφίες)

Back to top button