Ελλάδα

Ψαρόσουπα: Συνταγή από το Άγιο Όρος

Εύκολη και πεντανόστιμη ψαρόσουπα με μία παραδοσιακή συνταγή, ακριβώς όπως την φτιάχνουν οι πατέρες στο Περιβόλι της Παναγιάς, στο Άγιο όρος.

Για την ψαρόσουπα θα χρειαστούμε: 1 κιλό ψάρια διάφορα για βραστά, 2 κρεμμύδια, 1 μάτσο σέλινο, 4 καρότα, 2 πράσινες πιπεριές, 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο, 4 μέτριες πατάτες, ¼ φλιτζάνι λάδι, ½ φλιτζάνι ρύζι, αλάτι και πιπέρι.

Αρχικά, καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα ψάρια και τα λαχανικά. Βράζουμε σε 1.5 λίτρο νερό τα ψάρια μαζί με ολόκληρα τα λαχανικά, εκτός από τον άνηθο. Όταν βράσουν όλα καλά βγάζουμε τα λαχανικά και τα περνάμε από το μπλέντερ ή από τον μύλο των λαχανικών.

Προσοχή, εκτός από τις πιπεριές τις οποίες πετάμε. Στη συνέχεια σουρώνουμε τα ψάρια και βάζουμε το καθαρό ζουμί σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα επίσης το λάδι, τον άνηθο, αλάτι και τα πολτοποιημένα λαχανικά. Όταν πάρουν βράση όλα μαζί, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 10 λεπτά. Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε λεμόνι και πιπέρι. Τα ψάρια που κρατήσαμε από το σούρωμα είτε τα βάζουμε σε μία πιατέλα και τα σερβίρουμε ξεχωριστά, είτε τα ρίχνουμε μέσα στην σούπα.

dogma.gr

Back to top button