ΑθλητικάΚαστοριά

Συλλυπητήρια της ομάδας της Καστοριάς

Όλη η Ελλάδα πενθεί την απώλεια του Γιάννη Διακογιάννη, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 91 ετών. Ο εκλιπών ήταν ο κορυφαίος στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας, όπου η εμβληματική του φυσιογνωμία δέσποζε επί πολλά χρόνια και δίκια θεωρείται ο «πατριάρχης» κι ένας από τους θεμελιωτές του σύγχρονου αθλητικού ρεπορτάζ.

Η ποδοσφαιρική οικογένεια της Καστοριάς, ενώνοντας την φωνή της με αυτή των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, που μεγάλωσαν με την φωνή του κι είχαν την τύχη να απολαύσουν, τις φανταστικές περιγραφές του και την πληθώρα των γνώσεων του, εκφράζει την βαθιά της οδύνη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του, για την απώλεια του.

Η ποδοσφαιρική μας οικογένεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το όνομα του, μια και ήταν εκείνος που περιέγραψε τον τελικό ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ 5-2, το βράδυ της 25ης Μαΐου 1980, από το στάδιο της Ν. Φιλαδελφείας, όπου η ομάδα μας στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας.

Ποιος δεν θυμάται τις μοναδικά κορυφαίες περιγραφές του, αλλά και τις άπειρες γνώσεις του. Πόσοι από μας δεν τραγούδησαν την επιτυχία του Λουκιανού Κηλαηδόνη “Αρχίζει το ματς”, με το χαρακτηριστικούς στίχους:

«Πώς μας ενώνει και πως μας δονεί

Του Διακογιάννη η φωνή».

«Καλό Παράδεισο να έχεις Γιάννη Διακογιάννη κι ας είναι ελαφρύ το χώμα, που θα σε σκεπάσει. Θα σε έχουμε για πάντα στην καρδιά μας».

Καστοριά 1980

Τα highlights του ιστορικού τελικού Καστοριά-Ηρακλής σε περιγραφή Γιάννη Διακογιάννη (βίντεο)

 

 

Back to top button