Ελλάδα

Είσαι ο Μπάτμαν μου (βίντεο)

Είσαι ο Μπάτμαν μου. Είσαι το λουλούδι της αγκαλιάς μου και αναβοσβήνεις, χαρά μου δίνεις, για λίγο τον ύπνο ταΐζεις, μετά ξυπνάς και τρίζεις, χάδια ορέγεσαι, ξανακοιμάσαι κι ονειρεύεσαι, τα μάτια σου παίζουν και με γαργαλάν.
Στα υπερανθρώπινα όνειρά σου μέσα εκεί πετάς στον ουρανό, περνάς από τοίχους και στέκεις στο ταβάνι ανάποδα, βγάζεις φλόγες μέσα από τα πόδια σου, είναι πράσινο το χρώμα σου, φοράς μαύρη μάσκα, για να σώσεις τον κόσμο πετάγεσαι ως και την παγωμένη, άκαρδη Αλάσκα, πατάς το γκάζι γερά και το αμάξι φωτιές απ΄ τον κώλο πετά, είσαι ο Μπάτμαν μου! Αυτό είσαι.
Μετά χτυπά το ξυπνητήρι και ξυπνάς οριστικά, κακόκεφη πας για δουλειά στο βενζινάδικο του πατέρα σου, παριστάνοντας την κόρη του και την εργαζόμενη, εσύ, ένας σούπερ ήρωας, σε μια τόσο τέλεια μεταμφίεση που μας ξεγελάει όλους. Κι εμένα!
Κι απορώ. Α ρε Μπάτμαν πονηρούλη, πόσο σ’ αγαπώ;
Άγγελος Σπάρταλης 2021
*Στην ταινία μας, αυτό το κείμενο το αφηγείται ο τρομερός ΕΡΡΙΚΟΣ ΛΙΤΣΗΣ, υπό η ηχητική κάλυψη και εποπτεία είναι του Πάρη Περυσινάκη

Αγκαλιά από το σκοτάδι στο φως
2′ 11”, Ελλάδα, 2022, 4K UHD
Ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι αγκαλιάζεται και φιλιέται με πάθος ενώ το φως έρχεται και φεύγει. Εμφανίζεται η Ανεζίνα Μπλαζογιαννάκη και ο Δημήτρης Φλουτσάκος. Αφηγείται ο Ερρίκος Λίτσης.

Η ταινία ανήκει στην ενότητα CARRÉ-CARRÉ (οδηγίες για την αντιμετώπιση του συναισθηματικού πανικού) του Άγγελου Σπάρταλη (https://www.spartalis.gr/carre-carre).

Συντελεστές: Άγγελος Σπάρταλης (κείμενο, ζωγραφική, σκηνοθεσία, μοντάζ) / Ντανιέλα Καζάνου, Μαριάννα Γκίκα, Νάντια Σπάρταλη (βοηθοί ζωγράφου) / Ερρίκος Λίτσης (αφήγηση) / Πάρις Περυσινάκης (σχεδιασμός ήχου) / Γιάννης Μπούσδογλου (αντιγραφή έργων) / wish you luck films (παραγωγή) / Άγγελος Σπάρταλης & Αγγελική Σβορώνου (παραγωγοί)

Πληροφορίες: Τα 15 καρέ, που επαναλαμβάνονται κυκλικά, ζωγραφίστηκαν στο χέρι, τον Ιανουάριο του 2022 στην Κρήτη, από τον Άγγελο Σπάρταλη, με βοηθούς την Ντανιέλα Καζάνου, την Μαριάννα Γκίκα και την Νάντια Σπάρταλη, με λαδοχρώματα σε απροετοίμαστο λινό, έκαστο 42×56εκ.

 

 

 

Back to top button