ΕλλάδαΚαστοριάΚόσμος

Εύα: Ο Αδάμ με ηπάτησε! (του Δημήτρη Ιατρίδη)

“Είχα την τύχη να επισκεφθώ τους ευρωπαϊκούς  θεσμούς στο μακρινό 2003 ύστερα από κλήρωση μεταξύ συναδέλφων δημοσιογράφων που έκανε το γραφείο του αείμνηστου βουλευτή Φίλιππου Πετσάλνικου

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε από τις «Γραφές» εκείνο το περιβόητο «η Εύα με εξηπάτησε», που είπε ο ευθυνόφοβος  Αδάμ στον Κύριο για να γλυτώσει την εκπαραθύρωσή του από τον Παράδεισο, όταν πιάστηκε «με την γίδα στην πλάτη»!

Ήρθε όμως  τώρα μια άλλη Εύα (Καιλή) για να ανατρέψει αυτό το προαιώνιο δόγμα και να… φορτώσει στον δικό της Αδάμ το  «μεταπατορικό» αμάρτημα, μόλις  πιάστηκε με βαλίτσες πετροευρώ  υπό μάλης!

Οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν παραπέμπουν  σε σκηνές από τα Σόδομα και Γόμορα, αφήνοντας «στήλη άλατος» τους αφελείς πολίτες, που πίστεψαν στο «Ευρωπαικό όνειρο» και τώρα βρέθηκαν εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα θερμοκήπιο διαφθοράς και ασυδοσίας!

Είχα την τύχη να επισκεφθώ τους ευρωπαϊκούς  θεσμούς στο μακρινό 2003 ύστερα από κλήρωση μεταξύ συναδέλφων δημοσιογράφων που έκανε το γραφείο του αείμνηστου βουλευτή Καστοριάς Φίλιππου Πετσάλνικου.

Τότε μου δόθηκε η ευκαιρία να ξεναγηθώ στα πολυδαίδαλα κτήρια του Ευρωκοινοβουλίου και να ζήσω από κοντά τους ρυθμούς λειτουργίας ενός ετερόκλητου πλήθους ανθρώπων που εργάζονταν μέσα σ’ αυτά.

Αλλά και να διαπιστώσω   ότι στους  διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου κυκλοφορούσε διάχυτη η αίσθηση ότι όλο αυτό το οικοδόμημα δεν στεγάζει τον ευρωπαϊκό ναό της Δημοκρατίας, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουμε. Αλλά έναν πολυπλόκαμο  μηχανισμό προώθησης ιδιοτελών επιδιώξεων και αόρατων συμφερόντων που εξυπηρετείται από την παντοδύναμη γραφειοκρατία.

Απότοκο αυτού του μηχανισμού και «βραχίονας» των άνομων επιδιώξεών του αποδείχθηκε η ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καιλή, η οποία με την ίδια ευκολία που ενέδωσε στα πετροευρώ της λάγνας Ανατολής, «έδωσε» και τον …δικό της Αδάμ, για να γλυτώσει η ίδια!

Και μπορεί να χάσει μεν τον Παράδεισο των Βρυξελλών – ίσως δια παντός – όμως πάντα θα υπάρχει ένας Παράδεισος για την Εύα που θα την περιμένει… Μόλις  αποδείξει κι αυτή ότι «ο Αδάμ την εξηπάτησε»….

kastorianiestia.gr

 

 

Back to top button