ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η ΕΡΤ για τη Μαγική Λομνοπολιτεία (βίντεο – ρεπορτάζ)

Αγαπημένος προορισμός, η Καστοριά μαγεύει και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, προκαλώντας το αδιαχώρητο στις κρατήσεις δωματίων.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σοφία Ζουζέλη, μπαίνει στο πνεύμα των ημερών και ξεναγεί τους τηλεθεατές στην πόλη των μοναδικών εορταστικών εκδηλώσεων.

Ο πολιτιστικός πλούτος και η ποικιλία των επιλογών καθιστούν την περιοχή πόλο έλξεως, με αποτέλεσμα οι κρατήσεις να έχουν φτάσει στο 100% και αν δεν ήταν ατόπημα έκφρασης θα λέγαμε πως το είχε ξεπεράσει.

“Αυτήν την στιγμή διαχειριζόμαστε μόνο καταλύματα στα οποία τυχόν έχει ακυρωθεί κάποια κράτηση”, εξηγεί ο Σιδέρης Σμαρόπουλος, πρόεδρος του συνδέσμου ξενοδόχων Καστοριάς.

Ο Δήμος Καστοριάς, υποδέχεται τις γιορτές, με εορταστικά δρώμενα που ξεκίνησαν  στις 8 Δεκεμβρίου με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Ομόνοιας και θα ολοκληρωθούν στις 8 Ιανουαρίου 2023. Κατά το διάστημα  αυτό θα λειτουργήσει η Μαγική Λιμνοπολιτεία. Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο που απευθύνεται στους μικρούς επισκέπτες ή όσους αισθάνονται παιδιά.

Δεκάδες παιδιά και πλήθος κόσμου απελευθέρωσαν, 400 ιπτάμενα φαναράκια, φωτίζοντας τον νυχτερινό ουρανό της Καστοριάς.

Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων είναι στις 8 Ιανουαρίου με το ξεφάντωμα του καστοριανού καρναβαλιού, τα γνωστά Ραγκουτσάρια, μια αναβίωση των αρχαίων Διονυσιακών τελετών.

Είναι μια οικονομική ανάσα για όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής, σημειώνει ο κ. Σμαρόπουλος, που βλέπει την πόλη να δονείται σε ρυθμούς εορταστικούς και καρναβαλικούς. Σε όσους ανησυχούν για τις καιρικές συνθήκες απαντά καθησυχαστικά: «Είμαστε μαθημένοι σε κάθε καιρικό φαινόμενο και πάντα οι δρόμοι είναι ανοικτοί».

Σήμερα Πέμπτη ξεκίνησε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Στολίζω, Χαρίζω» από τον Προοδευτικό Σύλλογο Κυριών Καστοριάς, στο Ίδρυμα Ηρακλής Καλλισθένης, ενώ το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου θα λάβει χώρα η Καρναβαλική εκδήλωση «Τα Καστοριανά Μπουλούκια» στην πλατεία Ειρήνης, στις πέντε το απόγευμα.

ertnews.gr

 

 

Back to top button