Καστοριά

Συνάντηση με τους κατοίκους των Κορεστείων

Συνάντηση με τους κατοίκους των Κορεστείων στο καφενείο του χωριού Γάβρος, όπου είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους χωριανούς για τα προβλήματα που τους απασχολούν τις προτάσεις τους καθώς και για τα έργα που εκτελούμε στην περιοχή.
Σημαντικά τα αναπτυξιακά έργα της Περιφέρειας στα Κορέστεια, όπου μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν:
– τα παράλληλα έργα αναδασμού στον Άγιο Αντώνιο, που έχουν ολοκληρωθεί, πρ/σμού 1,150 εκ. €.
– τα παράλληλα έργα αναδασμού στον Κρανιώνα, που είναι σε εξέλιξη, πρ/σμού 700,0 χιλ. €.
– συντήρηση και αναβάθμιση οδικής ασφάλειας του δρόμου Άγιος Αντώνιος – Σιδηροχώρι Καστοριάς, έχει ολοκληρωθεί, πρ/σμού 430,0 χιλ.€.
– αντιπλημμυρική προστασία της Ε.Ο. Καστοριάς- Πρεσπών, με σημαντικές παρεμβάσεις στο τμήμα προς τα Κορέστεια.
Επίσης σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει και το έργο του εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου των Κορεστείων με πρ/σμό ένταξης 1,5 εκ. €.
Παράλληλα καθιερώσαμε το Διεθνές Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης με λάσπη, σε συνεργασία με το ΑΠΘ κάθε καλοκαίρι στα χωριά των Κορεστείων, ενώ προετοιμάζουμε και άλλα ωραία και σπουδαία έργα και παρεμβάσεις ενδυνάμωσης της περιοχής.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την άψογη συνεργασία που έχουμε με τους προέδρους και τους εκπροσώπους των Κορεστείων, το Δήμο Καστοριάς και τις Υπηρεσίες της ΠΕ και τις Έδρας, για το σύνολο των έργων που υλοποιούμε προς όφελος των κατοίκων της πανέμορφης αυτής ακριτικής περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας και της πατρίδας μας!
Γιώργος Κασαπίδης

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση του δρόμου Άγιος Αντώνιος-Σιδηροχώρι (φωτογραφίες)

Πάνω από 800.000 € για παράλληλα έργα αναδασμού σε Άγιο Αντώνιο και Κρανιώνα

 

 

Back to top button