Καστοριά

Το Νοσοκομείο Καστοριάς από τα πρώτα πανελλαδικά που υιοθετεί το καινοτομικό σύστημα DRG!

Επίσκεψη σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς κλιμακίου του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ. αποτελούμενο από τους κ. Πλατή Χαράλαμπο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, κ. Χαλκιά Κων/νο Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ και κα. Σιδέρη Παναγιώτα, Διευθύντρια Πληροφορικής και συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό.
Αντικείμενο η ενημέρωση και παροχή διευκρινήσεων για την ετοιμότητα του νοσοκομείου, σχετικά με την επικείμενη άμεση εφαρμογή του Συστήματος Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών / Ελληνικά DRGs στο Νοσοκομείο. Το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη φάση των εκπαιδεύσεων του ιατρικού προσωπικού και το νοσοκομείο βρίσκεται στην διαδικασία προσαρμογής των πληροφοριακών του συστημάτων ώστε να ξεκινήσουμε την εφαρμογή τους από την αρχή της νέας χρονιάς.
Το Σύστημα DRG (Σύστημα Διαγνωστικά Ομοιογενών Ομάδων) είναι η μεγαλύτερη διεθνώς διοικητική καινοτομία στην αξιολόγηση της νοσοκομειακής δραστηριότητας και την χρηματοδότηση και μια από τις πλέον ορθές πρακτικές στην διοίκηση των συστημάτων υγείας στην ΕΕ.
Πρόκειται για ένα σύστημα κατηγοριοποίησης, που βασίζεται στη συστηματική επιλογή έγκυρων και αξιόπιστων δεδομένων κατά την έξοδο των ασθενών από το νοσοκομείο, με σκοπό την ταξινόμηση τους σε διαχειρίσιμο αριθμό κατηγοριών περιστατικών, οι οποίες είναι ιατρικά ουσιώδεις και ομοιογενείς και προσομοιάζουν σε επίπεδο χρήσης πόρων. Στο πλαίσιο αυτό αποτελεί σημαντικό εφόδιο για την αξιολόγηση του παραγόμενου έργου κάθε νοσοκομειακής μονάδας, την κατανομή των διαθέσιμων πόρων σύμφωνα με τις υφιστάμενες ανάγκες και την παροχή της κατάλληλης φροντίδας με αποδοτικότερο τρόπο.
Σύντομα θα υπάρξει η σύνδεση του με τον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο ασθενούς, μια πρωτοποριακή εφαρμογή ψηφιακής διαχείρισης των ιατρικών δεδομένων των ασθενών που θα οδηγήσει στα paperless νοσοκομεία και την άμεση πληροφόρηση για το ιστορικό του ασθενούς.
Με πρωτοβουλία του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Μπογιατζίδη Παναγιώτη και την υποστήριξη του, τα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ θα είναι εκείνα που πανελλαδικά πρώτα θα εφαρμόσουν το καινοτομικό σύστημα, μετά την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή του στα Νοσοκομεία της 7ης ΥΠΕ (Κρήτη).

Back to top button