Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Να δοθούν τα πλήρη στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών αυτών των 5 εταιρειών

Να δοθούν τα συμπληρωματικά στοιχεία λογαριασμών των INTELLEXA, APOLLO, HERMES, FEROVENO, και KRIKEL, εταιρειών που σχετίζονται με τις υποκλοπές, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα για τις συναλλαγές που σχετίζονται με το Predator, ζητούν με αίτημά τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συμμετέχουν στην Επιτροπή Ν. Βούτσης, Γ. Κατρούγκαλος, Θ. Ξανθόπουλος, Σπ. Λάππας και Π. Πολάκης.

Συγκεκριμένα αιτούνται από τον πρόεδρο της Επιτροπής, δυνάμει του άρθρου 43 Α παρ. 2α του Κανονισμού της Βουλής, να ζητήσει, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας, να συμπληρωθούν νόμιμα τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών των εταιρειών αυτών, τα οποία προσκομίσθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή με ελλείψεις, ως προς τα στοιχεία καταθετών ή δικαιούχων αρκετών συναλλαγών.

Αναφέρουν ότι θα πρέπει να συμπληρωθούν τα ονόματα καταθετών, εντολέων μεταφορών και των αντίστοιχων δικαιούχων σε όλες τις συναλλαγές SEPA, SWIFT ή άλλες, όπου υπάρχουν κενά στα στοιχεία που έχουν ήδη προσκομιστεί. Αυτό είναι αναγκαίο για να μπορέσει η Επιτροπή να έχει πλήρη εικόνα για τις συναλλαγές που σχετίζονται με το Predator, ορισμένες από τις οποίες έχουν ήδη αναδειχθεί από τη δημοσιογραφική έρευνα, σημειώνουν.

Back to top button