Καστοριά

«Ο εθελοντισμός στη ζωή μας»

Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι ημέρες αγάπης και προσφοράς. Στο Σχολείο προσπαθούμε να διαπαιδαγωγήσουμε τους μαθητές, να νιώσουν στην ψυχή τους όμορφα συναισθήματα αγάπης, καλοσύνης, φιλανθρωπίας. Με αφορμή τα όλο και αυξανόμενα κρούσματα βιαιότητας κατά των ζώων, σκεφτήκαμε φέτος να δώσουμε ένα μήνυμα φιλοζωίας!  Τα παιδιά θελουμε να νοιάζονται για τον άνθρωπο, για τον διπλανό τους! Θέλουμε  να αγαπούν και τα ζώα, να τα νοιάζονται και να τα προστατεύουν. Μέσα από την αγάπη τους για τα ζώα είναι εύκολο να καλλιεργηθεί και η ενσυναίσθηση.

Έτσι, απευθυνθήκαμε στην Ομάδα Προστασίας Αδέσποτων Καστοριάς – ΟΠΑΚ, για να ενισχύσουμε και την φιλοζωία.
Η γνωριμία  με εθελοντές που φροντίζουν αδέσποτα ζώα προκάλεσε πραγματικά το ενδιαφέρον των παιδιών. Όλα είχαν μια ιστορία να μας πουν και ουσιαστικά ερωτήματα. Οι εθελοντές μίλησαν για το έργο τους, αλλά και για την πράξη υιοθεσίας ενός αδέσποτου ζώου.

Τέλος, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου πρόσφεραν συμβολικά λίγη τροφή και σκεπάσματα για τα αδέσποτα.

Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι να βοηθάμε όσο μπορούμε όσους προσπαθούν να φροντίζουν τα αδέσποτα, να μην παρατάμε τα σκυλιά μας και να υιοθετούμε όταν θέλουμε κατοικίδιο.

Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο της Ομάδας κ. Κωνσταντίνο Χατζηαγγέλου και την εθελόντρια κ. Ανθή Σιδηροπούλου που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στην πρόσκλησή μας!

Υιοθετούμε και το δικό τους μήνυμα, όπως το πέρασαν στα παιδιά:  “Η ζωή των αδέσποτων είναι ασπρόμαυρη! Γίνε εσύ το χρώμα στην ζωή τους”

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Δρ. Δώρα Τελλίδου – Τζηκαλάγια

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΘΑΝ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Back to top button