Ελλάδαευρωπη

«Βόμβα» Euractiv: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε Τέλλογλου και Κύρτσο

Το Euractiv με ρεπορτάζ του αποκάλυψε ότι η ΑΔΑΕ διαπίστωσε μέσω Cosmote την παρακολούθηση του Γιώργου Κύρτσου και του Τάσου Τέλλογλου από την ΕΥΠ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος επιχείρησε να μπλοκάρει την έρευνα της ΑΔΑΕ. Πηγές σχετικές με το θέμα ανέφεραν στο Euractiv ότι κλιμάκιο της ΑΔΑΕ επισκέφθηκε την Πέμπτη την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Cosmote.

Η ΑΔΑΕ διενέργησε έλεγχο μετά από αιτήματα που υπέβαλαν στην αρχή ο κ. Κύρτσος και ο κ. Τέλλογλου, οι οποίοι ήθελαν να πληροφορηθούν εάν ήταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έρευνα επιβεβαίωσε ότι και τα δύο πρόσωπα ήταν υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες, αλλά οι λόγοι δεν αποκαλύφθηκαν με επίκληση στην «εθνική ασφάλεια».

Επιπλέον, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος.

Όπως φαίνεται, ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, μετά από συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, επιχείρησε να σταματήσει τον έλεγχο αμφισβητώντας την αρμοδιότητα της αρχής.

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ αντέδρασαν επικαλούμενοι τη συνταγματική τους εξουσία και επέμειναν στον έλεγχο.  Μετά η εταιρεία τους ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για οδηγίες. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ ενημερώθηκαν ότι η διαδικασία ήταν παράνομη.

Έπειτα η εταιρεία ζήτησε γραπτή γνωμάτευση από τον εισαγγελέα την οποία φέρεται να αρνήθηκε. Παρά τις εκκλήσεις να τερματιστεί ο έλεγχος, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ επέμειναν, λέγοντας ότι είναι ανεξάρτητοι από το δικαστικό σώμα και συνέχισαν να διενεργούν τον έλεγχο.

Η απάντηση Ντογιάκου

Διαβαστε την συνεχεια στο Tvxs.gr

Back to top button