ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η 2η Ημερίδα για την Ελληνική Παράδοση του ΟΡΜΟΥ (φωτογραφίες)

Το ΔΣ του Εργαστηρίου Λαογραφίας και Παραδοσιακού Χορού (ελπχ) ΟΡΜΟΣ ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν και όσους βοήθησαν, είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά, στην ιδιαίτερα πετυχημένη ολοκλήρωση των εργασιών της 2ης Ημερίδας για την Ελληνική Παράδοση την περασμένη Κυριακή.
Πιο συγκεκριμένα, ευχαριστούμε την Π.Ε. Καστοριάς για την αμέριστη υποστήριξη της στην προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε ένα νέο θεσμό που θα προάγει την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων υψηλού επιπέδου σε διάφορα ζητήματα της ελληνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και την Πανελλήνια Ένωση Δασκάλων Δημοτικού Χορού-ΠΕΔΔΗΧ για την άψογη οργάνωση και υποστήριξη στην οργάνωση των θεματικών ενοτήτων και την πανελλήνια προβολή των εισηγήσεων μας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο επίτιμο μέλος του συλλόγου μας κ. Μαρούλα Γκαμπέση, ερευνήτρια και λαογράφο της πόλης μας, για το μοναδικό ταξίδι γνωριμίας με τα έθιμα της Καστοριάς στις γιορτές των Χριστουγέννων, και όλους τους υπόλοιπους εισηγητές για τις πλήρεις και τεκμηριωμένες τους παρουσιάσεις: την Μαρία Κιάκου (Αράπηδες Δράμας), Αχιλλέα Τσιάρα (Ρουγκάτσια Ρουμλουκίου) και Βασίλη Ασβεστά (Μωμόγεροι Πόντου), καθώς και τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΔΔΗΧ για τον άψογο συντονισμό και τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης.
Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την εταιρία Next Generation για την τεχνική υποστήριξη και προσφορά της απαραίτητης σύνδεσης ίντερνετ και την εταιρία Anesis Hotel Kastoria για την προσφορά του μπουφέ με τα κεράσματα και τα αφεψήματα.
Τέλος, τίποτα δεν θα ήταν δυνατόν χωρίς την ευγενική, άμεση και ανιδιοτελή παραχώρηση από τον Σύλλογος Αρμονία Καστοριάς του αρχοντικού των αδερφών Εμμανουήλ (ενδυματολογικό μουσείο) για την διεξαγωγή της ημερίδας μας.

Back to top button