ΕλλάδαΚόσμος

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το λεωφορείο

Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το λεωφορείο που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι, όπου ένας άνδρας έχασε τη ζωή του.

Στο βίντεο αποτυπώνεται ο πανικός των επιβατών, ενώ ακούγονται φωνές απόγνωσης. Ένας νεαρός συμβουλεύει έναν εκ των τραυματιών να πάρει ανάσες, ενώ ένας άλλος επιβάτης ακούγεται να λέει: “δεν μπορούν να τον βγάλουν”.

Το όχημα προσέκρουσε σε αψίδα σήμανσης ύψους οχημάτων, σε δρόμο που θεωρείται «καρμανιόλα», ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις συνθήκες. Σύμφωνα με τους επιβάτες προπορευόταν δεύτερο τουριστικό λεωφορείο του ίδιου γραφείου. Υποστηρίζουν πως ο οδηγός διατηρούσε χαμηλή ταχύτητα. «Δεν έτρεχε, έκανε στάσεις ανά δύο ώρες» λέει επιβάτης.

«Ο οδηγός, αλλοδαπός υπήκοος, έκανε αλκοτέστ και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Θα εξεταστεί επίσης για χρήση ναρκωτικών» δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Βουκουρεστίου, Bogdan Berechet. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δεύτερος οδηγός είχε κατέβει στα σύνορα.

Συνολικά μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας αναμένεται να έχουν επαναπατρισθεί 18 άτομα. Από τους υπόλοιπους, 16 παραμένουν στο νοσοκομείο, ενώ 12 βρίσκονται στο ξενοδοχείο, στην πλειοψηφία τους συγγενείς των τραυματιών. Από τους νοσηλευόμενους, πλέον δεν βρίσκεται κανένας σε καταστολή.

Οι 24 από τους 47 επιβάτες είναι από τη Λάρισα, οι 17 από τη Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιποι από τον Βόλο, απ’ όπου ξεκίνησε το λεωφορείο για την Ρουμανία. Απείχαν μόλις λίγα λεπτά από τον τελικό προορισμό τους για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους.

Η αδελφή του 55χρονου που έχασε την ζωή του, είχε επικοινωνήσει μαζί του λίγο πριν συμβεί το μοιραίο. Ο άτυχος 55χρονος εργαζόταν χρόνια σε κατασκευαστική εταιρεία στην Ρουμανία. Επιστρέφοντας στην Λάρισα, θέλησε να κάνει δώρο μια Χριστουγεννιάτικη εκδρομή στην σύζυγό του, η οποία τώρα νοσηλεύεται τραυματισμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αψίδα σήμανσης ύψους οχημάτων, έχει προστεθεί πρόσφατα στον δρόμο και έχουν προκληθεί αρκετά τροχαία ατυχήματα στο ίδιο σημείο.

ertnews.gr

Back to top button