ΕλλάδαΚαστοριά

Ο Μητροπολίτης κ. Συμεών με τους Ρομά

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής του μέριμνας για όλες ανεξαιρέτως τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού του ποιμνίου του ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών επισκέφθηκε χθες  με συνεργάτες του κληρικούς δύο καταυλισμούς των Ρομά.

Ειδικότερα πριν από τον Μεγάλο Εσπερινό των Χριστουγέννων, στον καταυλισμό της «Καμηλόβρυσης» καθώς και στην συνοικία στην Ανθήλη μοίρασε τρόφιμα και δώρα σε 500 και πλέον μέλη οικογενειών Ρομά.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, αφιέρωσε αυτήν την δράση στον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος πρόσφατα σκοτώθηκε, και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του. Επιπρόσθετα, κάλεσε τους υπεύθυνους των καταυλισμών να καταγράψουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρομά και να αναζητηθούν, σε συνεργασία με την Πολιτεία, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις προκειμένου να επιτευχθεί η ενσωμάτωσή τους στον κοινωνικό ιστό, να μπορούν όλα τα παιδιά να φοιτήσουν στα σχολεία αλλά και να εξασφαλιστούν συνθήκες ομαλής και αξιοπρεπούς κοινωνικής συμβίωσης.

Ο μητροπολίτης Συμεών για αρκετή ώρα είχε ουσιαστική επικοινωνία μαζί τους, ενώ ο πρόεδρος των Ρομά Στερεάς Ελλάδας, Χρυσοβαλάντης Χαλικόπουλος, σημείωσε: «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που κάποιο τόσο υψηλό πρόσωπο όπως ο σεβασμιότατος επισκέπτεται τον καταυλισμό, και μάλιστα τέτοια μέρα, Χριστούγεννα, για να δώσει τρόφιμα και δώρα σε αυτά τα εξαθλιωμένα παιδιά, τα οποία τον ευχαριστούμε και τον ευγνωμονούμε».

Ο σεβασμιότατος Συμεών ανταπαντώντας αρκέστηκε μονάχα να πει: «Είστε παιδιά μου και σας αγαπώ και θέλω να αλλάξει η ζωή σας. Να την αλλάξουμε μαζί!».

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

 

 

 

Back to top button