ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Θεσσαλονίκη: Στην προβολή του ντοκιμαντέρ “Τη μέρα που σώπασαν τα πουλιά” στον Σύλλογο Απανταχού Κλεισουριέων (φωτογραφίες)


Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς τη συγκίνηση που ένιωσαν όσοι παρακολούθησαν την προβολή του ντοκιμαντέρ «Τη μέρα που σώπασαν τα πουλιά».
Ένα Έργο Δικαίωση στη μνήμη των αδικοχαμένων αθώων Κλεισουριωτών προγόνων μας, που εκτελέστηκαν από τις δυνάμεις της Γερμανικής Κατοχής.
Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ προβλήθηκε την Κυριακή στις 18 Δεκεμβρίου στο φιλόξενο χώρο του Συλλόγου Απανταχού Κλεισουριέων στη Θεσσαλονίκη επί της οδού Τσιμισκή αρ 61.
Το εξαιρετικό αυτό έργο του δημιουργού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Σπύρου Αναγνώστου όπως και του αδερφού του Τόμη Αναγνώστου ο οποίος επιμελήθηκε εξ ολοκλήρου τη διεύθυνση φωτογραφίας, το μονταζ και την ηχοληψία, μας ταξιδεύει, στη μαρτυρική ιστορία του τόπου μας και αποδίδει με τρόπο καθηλωτικό τις φρικαλεότητες που βίωσαν οι κάτοικοι της Κλεισούρας την 5η Απριλίου του 1944.
Οι θεατές παρακολούθησαν συγκινημένοι τις σκηνές του ντοκιμαντέρ, καθώς μπροστά τους «ξύπνησαν» οι μνήμες της τραγωδίας που έζησε το μαρτυρικό μας χωρίο το οποίο αποτέλεσε «ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ» των Γερμανικών Στρατευμάτων.
«Αυτό το ντοκιμαντέρ, αποτελεί φόρος τιμής στη μνήμη των 280 άμαχων προγόνων μας, ενώ ταυτόχρονα είναι ενα κερί μνήμης για όλους όσους θυσιάστηκαν στα χρόνια της κατοχής των Γερμανών»
Αγαπητοί Σπυρίδων Αναγνώστου και Τόμης Αναγνώστου ο «Σύλλογος Απανταχού Κλεισουριέων ο Άγιος Μάρκος» με έδρα τη Θεσσαλονίκη σας συγχαίρει ακόμη μια φορά για το εξαιρετικό σας έργο. Το ντοκιμαντέρ αυτό αποτελεί μία πολύτιμη παρακαταθήκη της ιστορικής μνήμης του τόπου μας.
Επίσης ευχαριστούμε τις Κυρίες του Συλλόγου μας για τα υπέροχα εδέσματα που πρόσφεραν στον μπουφέ και απόλαυσαν οι καλεσμένοι μας.
Με εκτίμηση, το Δ.Σ.:
Ο Πρόεδρος: Βασίλειος Κώττας
Ο Αντιπρόεδρος: Αικατερίνη Μαστορέκα
Η Γενική Γραμματέας: Ξανθούλα Μάνου
Η Ταμίας: Αικατερίνη Δόλλα
Τα Μέλη: Νικόλαος Γιαννάκης, Αικατερίνη Παπαμιχαήλ, Δημήτρης Στασινόπουλος
Φωτογραφίες Γιάννης Ράπκος

 

 

 

 

Back to top button