ΑγροτικάΕλλάδαΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Το περιοδικό “Γαστορονόμος” επιλέγει στα 9 καλύτερα παλαιωμένα τσίπουρα της χώρας κι ένα καστοριανό

Οργανώσαμε τη μεγαλύτερη τυφλή γευσιγνωσία παλαιωμένων τσίπουρων που έχει γίνει στα χρονικά, στην οποία συμμετείχαν 20 δοκιμαστές και 30 παλαιωμένα τσίπουρα

Στο υπόγειο κελάρι του μπαρ CV Distiller, ανάμεσα σε σπάνια ποτά από όλο τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά όλα τα παλαιωμένα τσίπουρα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Σε μια πρωτοφανή οριζόντια γευστική δοκιμή, όπου συμμετείχαν κάποιοι από τους πιο έμπειρους σομελιέ, μπαρτέντερ και γευσιγνώστες, λερώσαμε πάνω από 300 ποτήρια γευστικής δοκιμής με τα χρυσαφένια ποτά και ξεχωρίσαμε τα καλύτερα παλαιωμένα αποστάγματα της χώρας.

Νένα Δημητρίου
Νικολέτα Μακρυωνίτου
Άρης Σκλαβενίτης
Φωτογραφίες: Άγγελος Γιωτόπουλος

Απόσταγμα 7 ετών, Κτήμα Maggel

Το Κτήμα Maggel βρίσκεται στην Καστοριά και παράγει την τελευταία δεκαετία παλαιωμένα αποστάγματα υψηλής ποιότητας από χαρμάνια διαφορετικών ποικιλιών σταφυλιού που χρησιμοποιεί για την οινοποίηση. Το απόσταγμα στη συνέχεια παλαιώνει για 7 χρόνια σε γαλλικά βαρέλια, ώστε να αποκτήσει αυτό το καραμελωμένο χρώμα και αρώματα βανίλιας, καραμέλας, αποξηραμένων πυρηνόκαρπων και τροπικών φρούτων, ξηρών καρπών και καπνού. Είναι το ποτό της πουτίγκας και ταιριάζει γενικά με επιδόρπια με μπαχαρικά και ξερά φρούτα. Α. Σ.

Διαβάστε το άρθρο με όλες τις επιλογές και δείτε τις φωτογραφίες από τη γευσιγνωσία στο gastronomos.gr

 

 

Back to top button