ΕλλάδαΚόσμος

Οι Βέλγοι δικαστές ζήτησαν τον φάκελο με τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Καϊλή στην Ελλάδα

Τη συνδρομή της Αρχής για το Ξέπλυμα ζήτησε από τον Χ. Βουρλιώτη ο Βέλγος Εισαγγελέας Μ.Κλεζ.

Γέφυρα συνεργασίας με τον Πρόεδρο της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπο Βουρλιώτη άπλωσε ο Βέλγος Εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ, που χειρίζεται την έρευνα, για το τεράστιο σκάνδαλο QatarGate, που συγκλονίζει την Ευρώπη και τη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βέλγος Μισέλ Κλεζ ζήτησε από τον κ. Βουρλιώτη, μέσω της ομόλογης Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος του Βελγίου, όλα τα στοιχεία, για τα περιουσιακά στοιχεία της προφυλακισμένης Εύας Καϊλή και της οικογένειας της, τα οποία έχουν δεσμευτεί στην Ελλάδα, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν η περιουσία της αποκτήθηκε με νόμιμα μέσα, ή με χρήματα από το QatarGate.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε από τον κ. Βουρλιώτη η πλήρης λίστα των περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, των μελών της οικογενείας της και του συζύγου της, τα οποία είχε δεσμεύσει η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Παράλληλα, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, ο Βέλγος εισαγγελέας ζήτησε από τον κ. Βουρλιώτη στοιχεία για το… η συνεχεια στο ieidiseis.gr

Back to top button