Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Βασιλόπιτα κέικ της γιαγιάς

Βασιλόπιτα κέικ της γιαγιάς από τον Σεφ Βασίλη Καρανικόλα

ΥΛΙΚΑ

  • 4 χωριάτικα αβγά μεσαία
  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή (βιολογική μαύρη υγρή ακόμη καλύτερα!)
  • 80 γρ. μέλι
  • 100 γρ. καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψυχα ή μισή ποσότητα και από τα δύο
  • 1/3 κ.τ.γ. γαρύφαλο τριμμένο
  • 1 κ.τ.σ. κανέλα σκόνη καλής ποιότητας
  • ξύσμα (χωρίς το λευκό μέρος) και χυμό από 2 ακέρωτα πορτοκάλια
  • 2 κτσ κονιάκ (προαιρετικά)
  • 360 γρ. αλεύρι όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.τ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες και tips στο kitchenvillage.gr

 

 

Back to top button