Καστοριά

Απάντηση του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καστοριάς σε δημοσίευμα της Καστοριανής Εστίας

Δημοσιεύουμε απάντηση του Συνδέσμου  Ξενοδόχων  Καστοριάς σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Καστοριανή Εστία”  για το Συνέδριο Πνευματικού Τουρισμού που ήταν προγραμματισμένο να γίνει το πρώτο 10ήμερο του περασμένου Οκτωβρίου αλλά αναβλήθηκε

Η απάντηση του Συνδέσμου  Ξενοδόχων Καστοριάς

Σε μια δύσκολη περίοδο για τον Νομό μας και σε μια προσπάθεια να τονώσουμε αλλά και να εξειδικεύσουμε το τουριστικό μας προϊόν, γεννήθηκε η ιδέα της πραγματοποίησης ενός ετήσιου διεθνούς Φόρουμ, που θα στοχεύει στην τεράστια αγορά του Πνευματικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού. Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καστοριάς, σχεδίασε το projectαυτό και το εισηγήθηκε στους Φορείς του τόπου. Μεταξύ αυτών, όπως ορθώς αναφέρεται στο δημοσίευμά σας, και στην αρμόδια υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, κατά την επίσκεψή της στην Καστοριά, τον περασμένο Γενάρη.

Αναφορικά λοιπόν με την εμπλοκή της, αυτή ήταν και συνεχίζει να είναι ενεργή. Έπειτα από την αποδοχή της πρότασης του Συνδέσμου, υπάρχει συνεχής επικοινωνία τόσο με το γραφείο της όσο και την ίδια προσωπικά, ενώ πραγματοποιήθηκαν δύο τηλεδιασκέψεις με αποκλειστικό θέμα τη διοργάνωση του Φόρουμ, στις οποίες και συμμετείχε η κ. υπουργός.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων, ως διοργανωτής του Φόρουμ, βρίσκεται και σε συνεχή συνεργασία τόσο με την Περιφέρεια όσο και τη Δημοτική Αρχή της Καστοριάς, για την υλοποίηση του εγχειρήματος. Σημαντικό κομμάτι του οποίου είναι η χρηματοδότησή του, μέρος της οποίας εξασφαλίσαμε κατ’ εντολή της κ. Ζαχαράκη, μέσω του ΕΟΤ. Κάτι για το οποίο έχει δεσμευθεί ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Δ. Φραγκάκης, σε συνάντηση που είχε ο Σύνδεσμος μαζί του στο περιθώριο της έκθεσης Philoxenia. Ανάλογες συζητήσεις γίνονται τόσο με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γ. Κασαπίδη, όσο και το δήμαρχο Καστοριάς, Γ. Κορεντσίδη.

Αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του Διεθνούς Φόρουμ Πνευματικού Τουρισμού, είναι γεγονός ότι αρχικά είχε τοποθετηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, κάτι που δεν κατέστη δυνατό. Διαβεβαιώνουμε όμως τους αναγνώστες σας, ότι η προσπάθεια συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, και συνεργασία με όλους τους Φορείς που εμπλέκονται και σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του.

Είναι άλλωστε ένα εγχείρημα που πιστέψαμε από την αρχή σε αυτό και σε καμία περίπτωση δεν θα οδηγηθεί στις καλένδες. Η Καστοριά μπορεί και πρέπει να γίνει παγκόσμιο κέντρο του Πνευματικού και Προσκυνηματικού τουρισμού και ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καστοριάς θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή.

Με εκτίμηση
Σιδέρης Σμαρόπουλος
Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καστοριάς.

kastorianiestia.gr

Καστοριά: Το βυζαντινό συνέδριο που δεν έγινε…

 

 

 

Back to top button