Καστοριά

Απάντηση της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Καστοριάς σε δημοσίευμα της Καστοριανής Εστίας

Η απάντηση της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Καστοριάς σε δημοσίευμα της Καστοριανής Εστίας σχετικό με την πραγματοποίηση Διεθνές Φόρουμ Βυζαντινού και Πνευματικού Τουρισμού

Τον Ιανουάριο του 2022 πραγματοποιήθηκε μια ιστορική και άκρως επιτυχημένη (όπως ανέφεραν οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής) διήμερη επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού κας Σοφίας Ζαχαράκη στην ΠΕ Καστοριάς έπειτα από πρόσκληση της ΔΕΕΠ ΝΔ Καστοριάς για την ανάπτυξη του Τουριστικού Προϊόντος της περιοχής και των ειδικών και εναλλακτικών μορφών Τουρισμού. Σε συνέχεια της επίσκεψης η Υφυπουργός η οποία διακρίνεται για το ήθος και την αποτελεσματικότητα της (το έχει αποδείξει άλλωστε παλαιότερα όταν ήταν Υφυπουργός Παιδείας με την υπογραφή της ίδρυσης του Εσπερινού ΕΠΑΛ στην Καστοριά)  ανταποκρίθηκε εμπράκτως σε πολλά αιτήματα που τέθηκαν και αφορούν το χαρτοφυλάκιο της.

Να αναφέρουμε μερικά από αυτά, όπως την συνέχιση του επιτυχημένου προγράμματος <<Τουρισμός για Όλους>> με αυξημένο προϋπολογισμό που ωφελεί σημαντικά και την περιοχή μας με άμεσες καταβολές των κονδυλίων στους ξενοδόχους, την επέκταση της χειμερινής σεζόν μέσω της καμπάνιας GREECE DOES HAVE A WINTER όπου ήμασταν η πρώτη περιοχή που επικοινωνήθηκε η συγκεκριμένη καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού από την Υφυπουργό, την συνεχή προβολή και ανάδειξη της περιοχής μας ως τουριστικού προορισμού με πολλές αναρτήσεις τόσο από την ίδια όσο και από την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΤ visitgreece.gr και την υιοθέτηση της πρότασης του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καστοριάς για την πραγματοποίηση Διεθνές Φόρουμ Βυζαντινού και Πνευματικού Τουρισμού με φορέας υλοποίησης του εγχειρήματος τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Καστοριάς.

Η Υπουργός δείχνοντας την έμπρακτη στήριξη της στο εγχείρημα συμμετείχε σε 2 τηλεδιασκέψεις παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, συνέδραμε με στελέχη του γραφείου της και του Υπουργείου και παρενέβη προσωπικά για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από τον ΕΟΤ. Η πραγματοποίηση όμως του συγκεκριμένου Φόρουμ ανήκει στο Σύνδεσμο Ξενοδόχων Καστοριάς και από πλευράς Κυβέρνησης έχουν πραγματοποιηθεί όσα απαιτούνταν και αυτό γίνεται γνωστό με την επιστολή-απάντηση του Συνδέσμου Ξενοδόχων προς την εφημερίδα σας.

Η παρούσα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με πίστη στις αρχές και στις αξίες της διακρίνεται για την τήρηση των λόγων με τις πράξεις της και βασικά στοιχεία που την αναγνωρίζουν είναι τα συνθήματα  ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ – ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ αλλά και το ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές άλλωστε ότι η ανάπτυξη του Τουρισμού στην περιοχή μας( που αποτελεί από τις πρώτες προτεραιότητες της Κομματικής μας Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας) με την ανάπτυξη των ειδικών και εναλλακτικών μορφών του, απαιτεί τις συνέργιες και την συνεργασία όλων των φορέων. Είμαστε στην ευχάριστη θέση αυτός ο σχεδιασμός να έχει υιοθετηθεί από την Ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και απ όλα τα κυβερνητικά στελέχη και με συγκεκριμένο σχεδιασμό και με πλειάδα πρωτοβουλιών και δράσεων που υλοποιούνται, τα πρώτα σημάδια αυτής της προσπάθειας να έχουν αρχίσει ήδη να φαίνονται και να γίνονται αντιληπτά στην περιοχή.

Για την ΔΕΕΠ ΝΔ Καστοριάς

Ο Πρόεδρος

Βελλίδης Βασίλειος

 

 

 

 

Back to top button