Καστοριά

Καστοριά: Πανηγυρική διάψευση από την απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ σε ψευδή δημοσιεύματα για τον πληθυσμό της πόλης

Πριν από μερικά χρόνια ένα ψευδές δημοσίευμα (το οποίο σβήστηκε μετά από μερικούς μήνες λόγω αντιδράσεων) κατάφερε να περάσει στην συνείδηση του μέσου Καστοριανού ότι πληθυσμός της πόλης είναι κάτω από 9.000.
Η “πήγη” της τότε “έρευνας” όπως ανέφερε το άρθρο, ήταν η αστυνομία(!).
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή του 2021 που δημοσιοποιήθηκαν χθες, ο μόνιμος πληθυσμός της πόλης της Καστοριάς είναι 15.839 (δείτε ΕΔΩ).
Το εν λόγω δημοσίευμα όπως προαναφέρθηκε δεν υπάρχει πια, αλλά κατάφερε ίσως σε έναν βαθμό να επηρεάσει προσωπικές αποφάσεις για μετανάστευση ή επαναπατρισμό, ακόμη και κάποιους που θα ήθελαν να επενδύσουν στην πόλη, πράγματα τα οποία μένει να τα διαπιστώσουμε.
Αυτό όμως που θα πρέπει να μας προβληματίσει περισσότερο μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων της απογραφής είναι ότι ο συνολικός πληθυσμός του νομού μειώθηκε κατά 1.858 άτομα (από 50.322 το 2011 σε 48.464 το 2021) και η Καστοριά πλέον θα εκπροσωπείτε με μια έδρα αντί για δυο που ήταν μέχρι πρότινος.
Τι σημαίνει αυτό; Ελλιπής εκπροσώπηση του νομού σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης. Ο μελλοντικός βουλευτής λοιπόν θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν για να διατηρήσει τα όποια κεκτημένα της πολύπαθης περιφέρειάς μας αλλά ακόμα περισσότερο να κερδίσει μάχες για να μπει η Καστοριά σε τροχιά ανάπτυξης.
Οψόμεθα…

Απογραφή 2021: Πόσοι είμαστε σε Καστοριά, Άργος Ορεστικο και Νεστόριο

Μονοεδρική η Καστοριά

 

 

 

Back to top button