Καστοριά

Η απώλεια έδρας είναι μια κακή εξέλιξη για τον νομό μας (του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου)

“Θυμάστε κάποιους ηλίθιους που προέτρεπαν τον κόσμο να μην απογραφεί . Κατάλαβαν τώρα πόσο κακό ήταν αυτό ή ακόμη παραμένουν σταθεροί στην ηλιθιότητα τους. Ποιον συμφέρει η συρρίκνωση του νόμου και της πόλης;”

Το παραπάνω από τον τοίχο μου στο facebook. Ρωτήθηκα για τους ακραίους χαρακτηρισμούς. Θα εξηγήσω το γιατί:

Για κάθε νοήμονα πολίτη του νομού μας η εξέλιξη της απώλειας μιας βουλευτικής έδρας στον νομό μας  είναι μία κακή εξέλιξη. Δεν βοηθά κανένα και τίποτα. Σηματοδοτεί δε την συρρίκνωση του πληθυσμού και φυσικά την συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας, την απώλεια θέσεων εργασίας, την μείωση των παιδιών στα νηπιαγωγεία και σχολεία, και τέλος την δημιουργία αισθήματος ανασφάλειας για το μέλλον και την σκέψη για  φυγή κάποιων από τον νομό. Σε όλο τον κόσμο η αύξηση του πληθυσμού προϋποθέτει κάποια μορφή ανάπτυξης. Η μείωση κατά βάση όχι.

Στην διάρκεια της απογραφής έγινε το εξής παράδοξο. Να υποστηρίζουν κάποιοι επικαλούμενοι αστεία επιχειρήματα, τη μη-απογραφή. Αυτό δεν μπόρεσα να το καταλάβω! Έχω ένα προσωπικό παράπονο από τους άρχοντες του τόπου που δεν καυτηρίασαν αυτήν την στάση. Είναι δυνατόν να μην συμμετέχεις στην απογραφή που για μια δεκαετία θα είναι η πηγή όλων των υπηρεσιών του κράτους ,και των επιδοτήσεων του;Η στατιστική υπηρεσία παρέχει στοιχεία σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη, στις επιχειρήσεις. Το Υπουργείο εσωτερικών δεν χρηματοδοτεί  τα σταθερά έξοδα των δήμων ανάλογα με τον πληθυσμό; Πως λοιπόν να δικαιολογηθεί η αντίθετη άποψη στην απογραφή; Γι αυτό και χαρακτήρισα δημόσια  αυτήν την στάση στην ανάρτηση ηλίθια . Αν και πιστεύω ότι η απογραφή έχει δικλείδες ασφαλείας και τα στοιχεία της απογραφής είναι πραγματικά και σωστά δεν συγχωρώ αυτήν την στάση. Όπως και η χωρίς στοιχεία διακίνηση της πληροφορίας ότι η Καστοριά έχει πέσει κάτω από 10 χιλιάδες. Δεν ξέρω τα κίνητρα (υποθέτω αντιπολιτευτικά) αλλά αυτά πιστεύω πρέπει να σταματήσουν. Να αποδοκιμάζονται δημόσια από τους πολίτες αλλά και τους αρμόδιους. Και οι επικεφαλής του τόπου να μην κρύβονται πίσω από τον φόβο του πολιτικού κόστους. Έχουμε πληρώσει ήδη επί χρόνια την στάση. Κυρίως: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΖΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ! Αυτό δείχνει μαζοχισμό και …βλακεία μαζί.

Back to top button