Καστοριά

Ο Νίκος Μπαλίακας για τα τροχόσπιτα στην Καστοριά

Επί δημαρχίας Τσαμίση είχε συζητηθεί εκτενώς το θέμα, με τον χώρο του ΔΗΝΑΚ να προκρίνεται για εγκατάσταση υποδομών προκειμένου να εξυπηρετούνται οι συγκεκριμένοι εκδρομείς. Και όχι μόνο.
Η προσωπική μου πρόταση τότε ήταν εκτός της τουριστικής υποδομής, ο χώρος να μετατρέπονταν σε μια πλήρη προπονητική και αθλητιατρική εγκατάσταση (εργαστήρια, ιατρεία, ξενώνες, μηχανήματα, κλπ) συνοδευόμενη από δομές φιλοξενίας, πολιτισμού και υλικοτεχνικής πληρότητας, με στόχο την εξυπηρέτηση όχι μόνο ναυτικών αθλημάτων, αλλά και ποδοσφαίρου, μπάσκετ κλπ, ή και σχετικών πολιτισμικών γεγονότων…
Δηλαδή ομάδες από παντού θα μπορούσαν να κάνουν την προετοιμασία τους στην πόλη μας με παράλληλη αναβάθμιση και των αντίστοιχων αθλητικών εγκαταστάσεων (ποδοσφαίρου, στίβου, κλειστού, κλπ). Καταβάλλοντας πάντα το αντίστοιχο αντίτιμο.
Οι προοπτικές σε προσφορά εργασίας, σε οικονομικές ροές, σε τοπική εν γένει ανάπτυξη, σε εξωστρεφεια, σε ανθρώπινη κινητικότητα εξαιρετικές.
Φευ όμως υπήρξαν σχετικές αντιδράσεις από ανθρώπους και φορείς που ουσιαστικά και με διάφορα προσχήματα, είχαν “ιδιοποιηθεί” τον χώρο υπό την ανοχή μερίδας της “συμπολίτευσης” και της “αντιπολίτευσης”.
Μια χούφτα ψήφοι κοντόφθαλμων αποστεωμένων εγκεφάλων συνεχίζει να κερνάει μιζέρια στην πόλη.
Από σχόλιο του Νίκου Μπαλίακα στο Facebook

Γέμισε τροχόσπιτα το πάρκινγκ της Νομαρχίας (φωτο)

 

 

Back to top button