Ελλάδα

«Μιλφέιγ» με κριμ κράκερς, άνθος αραβοσίτου και ζαχαρούχο γάλα

Υλικά συνταγής

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 6 κουταλιές κοφτές αλεύρι
  • 3 κουτιά* ζαχαρούχο γάλα
  • 8 κουτιά νερο
  • 1 άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
  • 1 Garni (φυτική σαντιγί) μαζί με το γάλα που υποδεικνύει η συσκευασία του
  • 4 πακέτα κριμ κράκερς κόκκινα
  • 1 πακέτο βιτάμ
  • 2 βανίλιες σε σκόνη
  • ζάχαρη άχνη, κανέλα και τριμμένα κριμ κράκερς για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ το αλεύρι με το άνθος αραβοσίτου και 1 ½ κουτί νερό. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ζαχαρούχο αραιωμένο, μαζί με το βιτάμ και τις βανίλιες και πριν φουσκώσουν προσθέτετε το μίγμα αλευριού-αραβοσίτου. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε απ’ τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους. Ανακατεύετε και πάλι. Ξαναβάζετε το μείγμα στη φωτιά να κοχλάσει.
  2. Στρώνετε στο μεγάλο ταψί του φούρνου μια στρώση κριμ κράκερς. Ρίχνετε πάνω μια δόση καυτής κρέμας. Ξαναβάζετε άλλη μια στρώση κριμ κράκερς και ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Χτυπάτε το Garni (το 1 φακελάκι) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του σε σαντιγί. Την απλώνετε πάνω απ’ την κρέμα. Πασπαλίζετε την επιφάνεια του γλυκού με τριμμένα κράκερ, άχνη και κανέλα και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει.
Συμβουλή

Η συνταγή χρησιμοποιεί το κουτί του ζαχαρούχου γάλακτος σα μονάδα μέτρησης όγκου και των υπόλοιπων υλικών. Όπου λοιπόν βλέπετε «κουτί» εννοείται του ζαχαρούχου.

Β. Ε.

icookgreek.com

Back to top button