ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Παναγιώτης Ιατρού: Πρόκειται για πολιτιστικό “έγκλημα” – Δεν ξέρω αν φέτος θα έχω τη διάθεση να βγω στους δρόμους

Εχθές το βράδυ, ανηφόρησα στην Μητροπόλεως, μετά από καλέσματα στα τοπικά δίκτυα, για δύο προ-ραγκουτσαριακές εκδηλώσεις, μια του Συλλόγου «Τσαρσί» και άλλη μία, κάποιων αυτοονομαζόμενων ΧΕΡΚΑΤ στη πλατεία Ομονοίας.
Το αδιαχώρητο βέβαια, αλλά δυστυχώς , η πλήρης απαξίωση της τοπικής «καρναβαλικής» ακουστικής και χορευτικής κουλτούρας των τοπικών μουσικών ακουσμάτων.
Δυστυχώς γεμίσαμε και «χαιρόμαστε» με τους Σλάβικους ρυθμούς (κατά τα άλλα καλούς, για όπου και όταν πρέπει) με αποτέλεσμα εδώ και αρκετά χρόνια, εκεί που όλοι μιλούσαμε για Πατρακοποίηση και Ξανθοποίηση του μοναδικού χρονικά σε όλη την Ελλάδα πατροπαράδοτου αυτού Πολιτιστικού Γεγονότος, να ζούμε σήμερα σε ξένους « ρυθμούς», που δυστυχώς μας οδηγούνε στην πλήρη απαξίωση αυτού του Ιστορικού-Πολιτιστικού –επιμένω- γεγονότος και πολύ φοβούμαι στην πλήρη κατάργησή του.
Θεωρώ ότι πρόκειται για πολιτιστικό “έγκλημα” και ότι για το κατάντημα αυτό, ηθικοί αυτουργοί είναι οι κατά καιρούς και μέχρι αυτή την ώρα τοπικοί Δημοτικοί ΄Άρχοντες”, με φυσικούς αυτουργούς αυτούς που τρέχουν από δω και από κει και συμμαζεύουν αυτά τα δήθεν συγκροτήματα και πιστεύουν ότι τάχαμ-τάχαμ διασκεδάζουν.
Προσωπικά αν και διασκεδάζω ατομικά ως «ραγκουτσαριστής» εδώ και 50 τουλάχιστον χρόνια και στη συνέχεια με σύσσωμη την οικογένειά μου, δεν ξέρω αν φέτος έστω και μετά από δύο χρόνια «καρναβαλιανάπαυσης» λόγω κοροναϊού, θα έχω την διάθεση να βγω στους δρόμους. Και όχι μόνο εγώ βέβαια, όπως με διαμηνύουν και πολλοί φίλοι, για τον ίδιο λόγο.
Υ.Γ. Κι εκεί λοιπόν στο δρόμο, με πλησίασε κάποιος εξ αυτών των “συγκροτημάτων” με την κορνέτα στο αυτί μου για δώρισμα. Βγάζω μια άκυρη τραπεζική χρεωστική κάρτα που πάντα έχω για λόγους “ευπρέπειας” του πορτοφολιού μου και τον ρωτάω έχεις POS; Ακόμη παίζει την Ισπανική υποχώρηση!
Από το Facebook του Παναγιώτη Ιατρού

 

 

Back to top button