Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Αγιασμός των υδάτων στον Γέρμα (φωτογραφίες – βίντεο)

Πανηγύρεως ημέρα σήμερα , ο Ιορδάνης δέχεται τον Κύριο και Θεό , τον Δημιουργό, για να βαπτισθή υπό Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού!
Σήμερα ,και εδώ στον Γέρμα Καστοριάς, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου , τελέστηκε ο ορθρός ,η θεία λειτουργία και ο καθαγιασμός των υδάτων προς τιμήν της Βαπτίσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού!
Μετά το πέρας του αγιασμού εντός του Ιερού Ναού , κλήρος και λαός κατευθυνθήκαμε προς το ρυάκι του Μουρικίου όρους όπου κάθε χρόνο γίνεται ο Αγιασμός των Υδάτων στον Γέρμα!
Πλήθος κόσμου για άλλη μια χρονιά συνόδευσε τον Αιδεσιμότατο Ιερά μας Πατέρα Γεώργιο Τσιτσή !
Παρεβρέθηκαν στην ακολουθία ο Αξιότιμος Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γέρμα Καστοριάς κ. Ευαγγέλου Χαράλαμπος, καθώς και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου,
η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γυναικών Γέρμα κ.κα. Ελένη Παπαζιώγα με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, οι
εν αποστρατεία και εν δράσει Ελλογιμότατοι και Λογιώτατοι και σύσσωμο το εκκλησιασμα της Ενορίας μας !
Το εντυπωσιακό είναι πάντα το “κυριαλέσο” ,ένα κομμάτι βασιλικού στολισμένο με κορδέλες και χρωματιστά υφάσματα τα οποία κρατάνε οι πιστοί και με αυτά μόλις ο ιερές ψάλλει το : Εν Ιορδάνη, οι πιστοί βουτάνε το βασικό μέσα στο ποτάμι και καθαγιάζει ο ένας τον άλλο με τα ευλογημένα νερά !
Παλαιότερα ,κάποιοι πιο δυναμικοί χαρακτήρες πάλευαν μέσα στο ποτάμι με σκοπό να ρίξει ο ένας τον άλλο μέσα στο νερό ! Ο νικητής θα έχεις και την τύχη της χρονιάς!
Χρόνια Φωτισμένα, χρόνια Ευλογημένα,χρόνια ευτυχισμένα σε όλους με υγεία και χαρά !
Καλό Φωτισμό ,Χρόνια πολλά!
Δημήτρης Παπατζήμος


 

 

Back to top button