ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Αγιασμός των υδάτων στον Σταυρό και τη Μαυριώτισσα (σειρά φωτογραφιών)

Τα Θεοφάνεια στην Πόλη της Καστοριάς τέλεσε ο Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής

Στα νερά της λίμνης της Καστοριάς έπεσαν και φέτος νεαροί για να πιάσουν τον τίμιο Σταυρό που πέταξε με το άκουσμα του απολυτίκιου των Θεοφανείων ο Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος.

Ο κόσμος και οι άρχοντες της πόλης συγκεντρώθηκαν στα παράλια της λίμνης, στην περιοχή του Σταυρού για να παρακολουθήσουν την ρίψη του Σταυρού στα νερά της λίμνης Ορεστιάδας.

Νωρίτερα, τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια, με πομπή, κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στο σημείο όπου γίνεται κάθε χρόνο η κατάδυση του Σταυρού.

Ο μητροπολίτης Καλλίνικος ευχήθηκε σε όλους τους επισκέπτες και τους Καστοριανούς που ήταν παρόντες να έχουν την χάρη και την ευλογία του Θεού.

«Δυστυχώς έχουμε χαλάσει τον κλιματισμό του θεού αλλά σήμερα το αγιάζουμε για να προστατέψουμε την κτήση» τόνισε ο Μητροπολίτης ενώ πρόσθεσε «Να συνεχιστεί η παράδοση στην πόλη μας την πιο όμορφη γωνιά της Ελλάδος».

Αμέσως Μετά τέλεσε την ρίψη του Σταυρού και στην Μόνη Μαυριωτίσσης στον παραλίμνιο δρόμο της Καστοριάς όπου τον συνόδευσαν οι άρχοντες της περιοχής.  

Θεοφάνεια στην Καστοριά – Εντυπωσιακό βίντεο

 

Back to top button