ΚαστοριάΝεστόριοτελευταίες ειδήσεις

Ποιος πιάνει τον σταυρό τόσα χρόνια στην Καστοριά; (γράφει ο Γιώργος Φερδής)

Κάθε φορά τα Θεοφάνεια μετά από την κύρια ρίψη του σταυρού στην περιοχή με το γεφυράκι και το πλήθος κόσμου που συγκεντρώνεται πέφτουν οι γνωστοί σε όλους συμπολίτες μας.

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης μαζί με όλους τους άρχοντες κατευθύνονται παραλιακά στην Μονή της Μαυριωτίσσης όπου γίνονται δεκτή από τον ηγούμενο για να γίνει η δεύτερη ρίψη του Σταυρού στα νερά της λίμνης.

Αυτός που έχει πέσει τόσες φορές που δεν μετριούνται πλέον είναι ο γνωστός συμπολίτης μας Θωμάς Στώικος διάσημος για τον πόθο του να έχει την ευλογία των Θεοφανείων κάθε χρόνο έστω σε μια από τις δυο ρίψεις στα καστοριανά ύδατα.

Στη Μονή της Μαυριώτισσας περιμένει την πομπή των αυτοκινήτων πάντα με την υποστήριξη των γονιών του για να βουτήξει στα κρύα νερά και να πάρει την ευχή του Μητροπολίτη Καστορίας.

Έτσι και φέτος ο Θωμάς Στώικος ο οποίος είναι Υποπυραγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς έπιασε τον Σταυρό, μεταφέροντας την ευλογία σε όλους τους παρόντες και τους Καστοριανούς.

«Εύχομαι ο τίμιος Σταυρός να βοηθήσει την πόλη μας και όλους μας για μια καλή χρονιά χωρίς προβλήματα» είπε ο θαρραλέος εκπαιδευτής πυροσβεστών και τόνισε πως λόγω της κλιματικής αλλαγής θα υπάρξει έντονη δράση της πυροσβεστικής που με την σωστή εκπαίδευση θα βοηθήσει τους νέους πυροσβέστες να πράξουν σωστά και με επαγγελματισμό τυχόν προβλήματα στο μέλλον.

Ο Θωμάς με καταγωγή από το Νεστόριο Καστοριάς πήρε ευχή από τον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο και από τους άρχοντες ώστε να συνεχίσει τον ευγενή πόθο του για τον Σταυρό προτρέποντας νέους και νέες να κάνουν το ίδιο!

 

 

Back to top button