Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Η παρέλαση του καρναβαλιού στους Αμπελόκηπους (φωτογραφίες – βίντεο)

Καρναβάλι Αη Γιάννη ‘2023 στους Αμπελόκηπους Καστοριάς. Έπειτα από την ανυπαρξία εκδηλώσεων των τελευταίων ετών στο χωριό έγινε στις 7/1/2023, η Παρέλαση Καρναβαλιού Αη Γιάννη’2023- Διοργάνωση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Πελσα -Στη μουσική ,με παραδοσιακό καρναβαλίστικο τοπικό χρώμα,η ορχήστρα του Παναγιώτη Ντίμτσιου που συμμετείχε αρκετές φορές σε Εκδηλώσεις του Συλλόγου. Χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης ήταν η μεταφορά της ώρας νωρίς (11πμ) κ η θέση έναρξης στην είσοδο/διασταύρωση του χωριού. Ο λόγος ήταν ότι ζητήθηκε από τον ALPHA TV από τον Σύλλογο με μεσολάβηση της Ευθαλίας (Λίτσας Ρουσκοπούλου) ο συντονισμός για προβολή στη ειδική εκπομπή του Νίκου Μάνεση με θέμα τα Ραγκουτσάρια Καστοριάς.
Έτσι ήταν παρόν συνεργείο του Αντώνη Παραρά και κάλυψε την Εκδήλωση για λογαριασμό του ALPHA σε απευθείας μετάδοση.
Παρά το βεβιασμένο της διοργάνωσης υπήρξε ικανοποιητική Συμμετοχή και ο κόσμος το χάρηκε βοηθούντος και του Καλού καιρού.
Στάσεις στα μαγαζιά της πιάτσας (Ταβέρνα ΑΘΗΡΙ/Λίτσα Ρουσκοπούλου, Καφέ ΑRTIST/Γεωργιάδη, Καφετέρια Επώνυμο/Μιχαλόπουλου κλπ) με επικεφαλής την….”τρακτεροταβέρνα-ψησταριά” του Συλλόγου με προσφορά ψητών, για να θυμίζει τα ψητά εδέσματα της ταβερνοπιάτσας των Αμπελοκήπων-και τελευταία στην Πλατεία του Χωριού με τοπικό χορό-Γλέντι με τα όργανα.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ
Χρίστος Νικόπουλος – ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ “Είπαμι Χουριό κι πάλι Χουριό!”-Ampelokipi Kastoria

Back to top button