ΑθλητικάΕλλάδα

Στο μνήμα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ο Κορεάτης αντίπαλός του το 2004 (βίντεο)

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης το 2004 ήταν ένα από τα φαβορί για χρυσό μετάλλιο στο Τάε Κβον Ντο στην Ολυμπιάδα της Αθήνας.

Έχοντας ξεπεράσει πλήρως τον σοκαριστικό του τραυματισμό πριν τέσσερα χρόνια στο Σίδνεϊ φτάνει μέχρι τον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά και μια ανάσα από το χρυσό μετάλλιο.

Εκεί, έχει να αντιμετωπσει τον Κορεάτη Μουν Ντάε Σουννγκ.

Ωστόσο τα πράγματα δεν πάνε καλά και ο Έλληνας πρωταθλητής δέχεται χτύπημα στο κεφάλι από τον Κορεάτη αντίπαλό του, γεγονός που οδηγεί το προπονητικό τιμ της ελληνικής πλευράς να δηλώσει ότι σταματάει τον αγώνα γιατί ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ζαλίζεται.

Ο Μουν Ντάε Σουννγκ στέφεται χρυσός Ολυμπιονίκης, ο Αλέξανδρος παίρνει το ασημένιο μετάλλιο μην μπορώντας να δεχθεί ότι έχασε το πρώτο σκαλί του βάθρου.

Τα χρόνια περνούν και οι δύο Ολυμπιονίκες κρατούν μια στενή φιλία.

Το νέο του θανάτου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη από καρκίνο τον περασμένο Οκτώβριο σοκάρει την Ελλάδα και την παγκόσμια αθλητική κοινότητα.

Ο Μουν Ντάε Σουννγκ δεν καταφέρνει να δώσει το παρών στην κηδεία, αφού το νέο ήταν ξαφνικό.

Όμως δεν αθέτησε την υπόσχεσή του και ο Κορεάτης Ολυμπιονίκης ήρθε στην Ελλάδα για να πει το δικό του αντίο στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Σήμερα βρέθηκε στο κοιμητήριο του Φιλύρου όπου αναπαύεται ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και άφησε συγκινημένος λίγα λουλούδια.

«Είχαμε μια δυνατή σχέση μεταξύ μας για αρκετό καιρό. Αγαπούσε την Κορέα και εγώ αγαπώ την Ελλάδα. Για μένα η Ελλάδα είναι σαν δεύτερη χώρα μου. Λυπάμαι πολύ που άργησα να έρθω. Ήμασταν δεμένοι είχαμε πολύ στενή σχέση», δήλωσε ο Κορεάτης για τον αδικοχαμένο Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

voria.gr

 

 

Back to top button