Ελλάδα

Φασολάδα με λουκάνικο χωριάτικο

Υλικά συνταγής

  • φασόλια ξερά: 500 γρ.
  • λουκάνικο χωριάτικο: 1 κομμένο σε φέτες (γύρω στα 130 γρ.)
  • καρότα: 3, κομμένα σε ροδέλες χοντρές
  • κρεμμύδια: 2, ψιλοκομμένα
  • ντοματάκια κονσέρβας: 400 γρ.
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • σέλινο: 3 κλωνάρια
  • αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μουσκεύετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένετε και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (1 ώρα περίπου). Τα στραγγίζετε και ξεπλένετε την κατσαρόλα.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδια, το λουκάνικο και τα καρότα για 3’. Προσθέτετε τα ντοματάκια, το αλάτι, το πιπέρι, την πιπερίτσα και το σέλινο.
  3. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, ρίχνετε τα φασόλια και ένα λίτρο χλιαρό νερό. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να χυλώσει η φασολάδα. Τη σερβίρετε ζεστή με ψωμί φρέσκο ή φρυγανισμένο.

Mix & Match

Η φασολάδα θέλει ένα κόκκινο «δυνατό» ελληνικό κρασί. Σε όσους αρέσουν τα μπρούσκα, εκρηκτικά κόκκινα ας επιλέξουν ένα Ξινόμαυρο και σε όσους αρέσκονται σε πιο μαλακά κρασιά, με λιγότερες τανίνες, ένα Αγιωργίτικο 3 – 4 χρόνων.

Απολαύστε με

  • Κόκκινο κρασί

icookgreek.com

Back to top button