Ελλάδα

Σπανακόπιτα με φύλλο κρούστας

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό σπανάκι (αν θέλετε προσθέστε λίγα μυρώνια και καυκαλήθρες για άρωμα)
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό,
  • 2 πράσα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3-4 αυγά
  • 450 γρ, φέτα
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • αλάτι όσο χρειάζεται (ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα) και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Ζεματίζετε το σπανάκι και όλα τα χορταρικά (εκτός από τον άνηθο), τα στραγγίζετε και στύβετε πολύ καλά. Τα ψιλοκόβετε.
  2. Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα (όλα ψιλοκομμένα) μέχρι να ξανθύνουν. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τα ζεματισμένα χορταρικά μέσα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
  3. Χτυπάτε τ’ αυγά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε στη συνέχεια τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύετε.  Ρίχνετε το μείγμα αυγών-φέτας στο μείγμα απ’ το σπανάκι.
  4. Λαδώνετε ένα ταψί και στρώνετε προσεκτικά ένα-ένα τα μισά φύλλα κρούστας λαδώνοντάς τα κι αυτά. Απλώνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι λαδώνοντάς τα ένα-ένα.  Κόβετε την πίτα σε κομμάτια όπως είναι άψητη. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C  ψήνετε τη σπανακόπιτα περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.

icookgreek.com

Back to top button