ΑθλητικάΚαστοριάΠαλαιά Καστοριά

Σαν σήμερα πριν 35 χρόνια η Καστοριά βγάζει νοκ-άουτ τον ΠΑΟΚ!

Ήττα και αποκλεισμός του ΠΑΟΚ στην Καστοριά
Σαν σήμερα στις 13/1/1988, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε βαρύτατο αποκλεισμό από την Καστοριά, για το Κύπελλο Ελλάδας της περιόδου 1987-1988.
Στην 46η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1987-88 μετείχαν συνολικά 70 ομάδες (16 Α’ εθνικής, 18 Β’ εθνικής και 36 Γ’ εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.
Ήταν 13/1/1988, όταν ο ΠΑΟΚ πήγε στην ακριτική πόλη για να υπερασπιστεί το φτωχό 2-1 με το οποίο είχε επικρατήσει στην Τούμπα μια εβδομάδα νωρίτερα (2-1), αλλά … δεν τα κατάφερε και γνώρισε ήττα – ντροπής με 3-1 από ομάδα β’ Εθνικής, κάτι που σήμαινε και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης!!!
Ο Δικέφαλος προερχόταν από μεγάλη εντός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ για το πρωτάθλημα, τρεις μέρες πριν, με 4-0 σε μια γεμάτη Τούμπα, αλλά στην Καστοριά τα έκανε … μαντάρα!
Σε ένα κατάμεστο γήπεδο (7.000 οι θεατές), στο 12′ ο Καρατζάς έκανε το 1-0 με πλασέ μετά από σέντρα του Ποντίκη, στο 56′ ο Νόλης με κεφαλιά έκανε το 2-0, ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 61′ και ξαναμπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης με κεφαλιά του Ιορδανίδη μετά από σέντρα του Καραγεωργίου, για να διαμορφωθεί το τελικό 3-1 στο 85′ από τον Παρακευόπουλο.
Οι παίκτες του Μπέλλη πραγματοποίησαν μια μετριότατη εμφάνιση, με τους Παπαϊωάννου – Καραγεωργίου – Ιορδανίδη να διασώζονται, ενώ οι γηπεδούχοι εντυπωσίασαν και έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο παιχνίδι, έχοντας τον Χρήστο Τερζανίδη στον πάγκο τους…
Ο Δικέφαλος μετά το 2-1 είχε μια πολύ καλή στιγμή με τον Σκαρτάδο να πιάνει την κοντινή κεφαλιά μόλις άουτ, ενώ δύο λεπτά πτιν το γκολ του Ιορδανίδη, ο Αλεξανδρίδης σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μπέκα…
Οι συνθέσεις:
ΚΑΣΤΟΡΙΑ : Μπέκας, Παπαδάμου (46′ Θεοδώρου), Καραταΐδης, Καλλιμάνης Κ., Καλλιμάνης Χ., Νόλης (72′ Παπαρασκευόπουλος), Παπαδόπουλος, Ποντίκης, Καρατζάς, Τουργαΐδης, Δρόσος
ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας (59′ Παπαϊωάννου), Μαλιούφας, Τριανταφυλλίδης, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Ιορδανίδης, Μαυρομάτης, Αλεξανδρίδης
Δηλώσεις προπονητών:
Μιχάλης Μπέλλης: “Απείθαρχοι και χωρίς να υπολογίσουν όπως έπρεπε τον αντίπαλο οι παίκτες μου, έχασαν από μια μεγάλη ομάδα σήμερα, την Καστοριά. Αν και είχαμε μια σειρά από επιτυχίες στο πρωτάθλημα, ο αποκλεισμός μας στο Κύπελλο είναι … μοιραίος! Εύχομαι στην Καστοριά να παίζει έτσι και να βγει πρωταθλήτρια”
Χρήστος Τερζανίδης (Καστοριά): “Πετύχαμε μια μεγάλη πρόκριση σε διπλά παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ! Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έπαθε μεγάλη ζημιά από τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο! Αν και παίξαμε με τρία νέα πρόσωπα τα καταφέραμε και πήραμε δίκαια την πρόκριση”
Veterans Kastoria Greece/ Παλαίμαχοι Καστοριάς

 

 

Back to top button