Ελλάδα

Περίεργα και ευτράπελα στο νέο βιβλίο του Π.Σόμπολου «Άμεση Δράση, παρακαλώ!»

Πάνω από 300 περίεργα και ευτράπελα περιστατικά τα οποία σταχυολόγησε από το δελτίο συμβάντων και αδικημάτων κατά τη διάρκεια της πολυετούς δημοσιογραφικής του καριέρας, περιλαμβάνονται στο έκτο βιβλίο του αποκαλούμενου «πρύτανη» του αστυνομικού ρεπορτάζ, Πάνου Σόμπολου, «Άμεση Δράση, παρακαλώ!» (εκδόσεις Πατάκη).

Μια γυναίκα που κάλεσε την Άμεση Δράση για μια κατσαρίδα στο σπίτι της, διαρρήκτης που προσευχόταν σε συγκεκριμένη εκκλησία πριν από κάθε «εξόρμηση», αλλά και ανθρώπινες ιστορίες, όπως γυναίκες που γέννησαν τα παιδιά τους σε περιπολικά και ηλικιωμένοι που απευθύνθηκαν στην Άμεση Δράση για τα ψώνια τους,  είναι μερικά από αυτά τα περιστατικά, που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, το οποίο παρουσιάστηκε σε βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Δεν είμαι ούτε πρύτανης, ούτε πατριάρχης, έκανα τη δουλειά μου: να ενημερώνω τον κόσμο, σωστά και αντικειμενικά», υπογράμμισε ο κ. Σόμπολος, απαντώντας στο εγκώμιο που του έπλεξαν όσοι μίλησαν στην παρουσίαση.

Σε ό,τι αφορά το βιβλίο, επισήμανε ότι αναμόρφωσε τα περιστατικά από το δελτίο συμβάντων που είχε στο αρχείο του και πρόσθεσε ότι οι ιστορίες είναι αληθινές, διασκεδαστικές και πάνω απ’ όλα διδακτικές.

Όπως ανέφερε, με το βιβλίο φτιάχνει η διάθεση του αναγνώστη, ενώ περνάει και μηνύματα για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προφυλαχθούμε από απατεώνες.

Για την ικανότητα και την εγκυρότητα του ρεπόρτερ Πάνου Σόμπολου, αλλά και για την σεμνότητα που τον διακρίνει, μίλησαν οι δημοσιογράφοι Κώστας Καντούρης και Νίκος Φωτόπουλος και η υπαστυνόμος της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Χασάπη. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος, διευθυντής του «Πρακτορείου FM», Νίκος Γιώτης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, β’ βοηθός γενικού αστυνομικού διευθυντή, Κωνσταντίνος Σπανούδης, ο διευθυντής Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Αθανασάκος και ο υποδιευθυντής, Ευστράτιος Καρακοντίνος, ο εισαγγελέας Εφετών, Βασίλης Φλωρίδης και πλήθος κόσμου.

AΠΕ

Back to top button