Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μπανάνες
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 5 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1/2 φλιτζάνι λικέρ μπανάνας, κονιάκ ή ρούμι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε το νερό με το λεμόνι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και μόλις δείτε ότι αρχίζουν να βράζουν, ρίχνετε μέσα τις μπανάνες κομμένες σε φέτες.
- Ανακατεύοντας συνεχώς, γιατί το μείγμα κολλάει εύκολα, συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να διαλυθούν οι μπανάνες και να αποκτήσετε μια πηχτή μαρμελάδα. Προσθέτετε το αλκοολούχο, ανακατεύετε και έτοιμη.