ΑγροτικάΕκδηλώσειςΚαστοριά

Μηλοπαραγωγοί Καστοριάς: Η υπομονή και οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν – Κάλεσμα στην ενημερωτική συνάντηση

Οι μηλοπαραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς έπειτα από  αλλεπάλληλες συναντήσεις με θεσμικούς φορείς, καθώς και με τον ίδιο τον υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης κύριο Γεώργιο Γεωργαντά, έλαβαν διαβεβαιώσεις για την  αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος τους, λόγω εξωγενών παραγόντων. Ειδικότερα ο υπουργός δεσμεύτηκε να ανακοινώσει τον τρόπο και το ύψος της  οικονομικής ενίσχυσης μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2022. Μέχρι στιγμής το αρμόδιο  υπουργείο δεν έχει προβεί σε καμία σχετική ανακοίνωση με αποτέλεσμα η  αβεβαιότητα για το μέλλον μας να είναι πλέον διάχυτη σε όλους.

Δυστυχώς η υπομονή και οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν, αναμένουμε να  ανακοινωθεί το ύψος της ενίσχυσης ανά στρέμμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας ήτοι  στις 20/01/2023 καθώς η καλλιεργητική περίοδος ξεκινά και νιώθουμε την θηλιά  στον λαιμό μας να σφίγγει ακόμα περισσότερο.

Ξεκινάμε δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την Κυριακή 22  Ιανουαρίου, με τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών έπειτα από απόφαση που  πάρθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο. Θα ακολουθήσουν  πολλές ακόμα κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν το αμέσως επόμενο χρονικό  διάστημα με αποκορύφωμα την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου  Μητσοτάκη στην Δυτική Μακεδονία.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Δ.Α.Ο.Κ.),  αφουγκραζόμενες πλήρως το επείγον της διαδικασίας και καταβάλλοντας την μέγιστη δυνατή προσπάθεια, έχουν αποστείλει ήδη τα απαραίτητα στοιχεία  τεκμηρίωσης απώλειας του εισοδήματος μας, η οποία είναι πάνω από 1.000 ευρώ το  στρέμμα. Δεν θα δεχτούμε ελεημοσύνες και ψίχουλα για την απώλεια του  εισοδήματος μας, η οποία δεν προήλθε από δική μας ευθύνη.

Απαιτούμε τουλάχιστον ίδια αντιμετώπιση με τους συναδέλφους μας στην  Αγιά Λάρισας, καθώς για αυτούς ανακοινώθηκε το ποσό των 300 ευρώ, ως ενίσχυση ανά στρέμμα. 

Απέναντι σε έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες παραγωγικούς κλάδους που στηρίζει την κατεστραμμένη οικονομία της Καστοριάς, είναι υπόλογοι όλοι οι  εμπλεκόμενοι φορείς και θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, εάν διανοηθούν να μας κοροϊδέψουν, θα μας βρουν ΟΛΟΥΣ απέναντι τους.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την επίτευξη των απόλυτα δίκαιων αιτημάτων μας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Η Επιτροπή Μηλοπαραγωγών Ν. Καστοριάς καλεί όλους τους  μηλοπαραγωγούς του Νομού, την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 και ώρα  19.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τοιχιού, προκειμένου να τους ενημερώσει  σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν την ενίσχυση για την απώλεια του  εισοδήματος και την λήψη αποφάσεων για τις επόμενες κινήσεις.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!! ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!! ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ  ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΛΑ!!! 

Τοιχιό, 16-01-2023 

Εκ της Επιτροπής  

Μηλοπαραγωγών 

Ν. Καστοριάς

 

Back to top button