ΚαστοριάΝεστόριο

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου Νεστορίου Νίκου Βανόπουλου με αιχμές για ανακολουθίες και πισωγυρίσματα του δημάρχου

Έπειτα από ώριμη σκέψη και με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών, που με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, αποφάσισα να διαχωρίσω την θέση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεστορίου. Η απόφασή μου οφείλεται στις προσωπικές επιλογές του δημάρχου που οδήγησαν στην υποβάθμιση και τον μαρασμό της ακριτικής περιοχής μας.

Ήμουν από τους πρώτους, που παρά τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές που μας χωρίζουν, εντάχθηκα προεκλογικά στον συνδυασμό του κ. Χρήστου Γκοσλιόπουλου, γιατί πίστεψα ότι μόνο με την συνένωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, θα μπορούσε ο Δήμος να προχωρήσει μπροστά.

Απαραίτητο συστατικό για την επίτευξη του στόχου, ήταν και παραμένει η πολυφωνία και ο δημοκρατικός διάλογος εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δυστυχώς στην πορεία διαπίστωσα  ότι οι δύο αυτές κορυφαίες έννοιες έχουν καταστρατηγηθεί από τον ίδιο τον επικεφαλής της δημοτικής αρχής και η λειτουργία του Δήμου στηρίζεται στην αρχή του ενός ανδρός!

Με αποτέλεσμα κορυφαία ζητήματα του Δήμου (όπως το RiverParty και τα φράγματα Νεστορίου και Διποταμίας) που περιλαμβάνονταν ως «εκ των ουκ άνευ», στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, είτε να έχουν απαξιωθεί είτε να έχουν αποσταλεί στις Καλένδες…

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε και την απώλεια των ανταποδοτικών του υδροηλεκτρικού σταθμού του φράγματος με 1.200.000€ περίπου, προς όφελος όλων των κατοίκων του Δήμου Νεστορίου.

Και ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος έχει αποδεχθεί μοιρολατρικά αυτή την κατάσταση και παραμένει ανενεργός σε τέτοιου είδους διεκδικήσεις, από πληροφορίες που διαρρέει από εδώ και από εκεί, φέρεται να δηλώνει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές!

Όταν προεκλογικά δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι «είναι η τελευταία φορά» και ότι «μπαίνει μπροστά για ν΄ ανοίξει τον δρόμο στην νέα γενιά»!

To ίδιο σκηνικό ζήσαμε και το 2014 όταν ο κ. Γκοσλιόπουλος δήλωνε δημόσια ότι αποχωρεί από ενεργό δράση … Και μετά αθετώντας τον λόγο του επανήλθε ως υποψήφιος στις εκλογές του 2019.

Αυτές οι ανακολουθίες και τα πισωγυρίσματα του δήμαρχου, σε συνδυασμό με τον συγκεντρωτικό και προσωποπαγή τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του, με οδηγούν στην απόφαση της ανεξαρτητοποίησης εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εύχομαι η απόφασή μου αυτή να λειτουργήσει ως καταλύτης, έστω και την ύστατη στιγμή, για την επανεκκίνηση της ατμομηχανής του Δήμου, πριν από κάποιο αναπόφευκτο εκτροχιασμό….

Με τιμή

Νίκος Βανόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

Του Δήμου Νεστορίου

Back to top button