ΑγροτικάΚαστοριά

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ–Κίνημα Αλλαγής Καστοριάς στηρίζει τους μηλοπαραγωγούς

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Καστοριάς στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των μηλοπαραγωγών του Νομού μας που διεκδικούν να προστατεύσουν την παραγωγή τους και τη γη τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια από τον μόχθο τους.

Ο πρωτογενής τομέας πλήττεται ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη περίοδο, το αυξημένο κόστος παραγωγής λόγω της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης, τα προβλήματα στο σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας και συγκομιδής, ζητήματα που παρουσιάσθηκαν στις αγορές του εξωτερικού, καθώς και στην εφοδιαστική αλυσίδα έχουν οδηγήσει τους μηλοπαραγωγούς  μας στο σημείο μηδέν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή του κρύβονται πίσω από επικοινωνιακά παιχνίδια (το είχε δηλώσει και ο ίδιος άλλωστε σε συνέντευξη του στη ΔΕΘ ότι τον ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία).

Σε κουβέντα με τους μηλοπαραγωγούς  μάθαμε ότι όταν συναντήθηκαν με τον κύριο Γεωργαντά τους υποσχέθηκε πως τα μήλα θα πάρουν σοβαρή ενίσχυση, γιατί έχουν μεγάλη απώλεια εισοδήματος. Και το μόνο που έκανε το υπουργείο είναι να βγάλει ένα δελτίο τύπου στο οποίο δεν αναφέρει πουθενά τον νόμο μας. Ο βουλευτής κύριος Τζηκαλάγιας ακολουθεί την πολιτική του κόμματος του και αρκείται σε δηλώσεις άνευ ουσίας.

Εν μέσω οικονομικής και επισιτιστικής κρίση οι κυβερνώντες οφείλουν να στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα. Αν δεν γίνει αυτό ο λαός μας θα πεινάσει, γιατί οι αγρότες απεγνωσμένοι θα ψάξουν άλλες δουλειές κερδοφόρες  και θα μείνει ακαλλιέργητη η γη. Οι τιμές των μήλων από το χωράφι είναι από 15 έως 20 λεπτά και ο καταναλωτής στα σούπερ μάρκετ πληρώνει 1.40 στην καλύτερη περίπτωση.

Στηρίζουμε και υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον  πρωτογενή τομέα για το καλό όλων μας!

Η Γραμματέας της ΝΕ Καστοριάς

Βάσω Μαλέα

Back to top button