ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η Ομάδα Γυναικών Καστοριάς στηρίζει την κινητοποίηση της ΕΙΝΔΥΜ για την ενίσχυση των παιδιατρικών κλινικών στην περιοχή μας 

Οι γυναίκες του μόχθου, της ανεργίας, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, έχουμε εξοργιστεί με τις διακομιδές των παιδιατρικών ασθενών από τη Δυτική Μακεδονία, γιατί βιώνουμε καθημερινά τη γύμνια αυτού του συστήματος που δε θέλει να προστατεύσει τα παιδιά μας !

Είναι αδιανόητο το 2023 να μην υπάρχουν πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες Παιδιατρικές κλινικές δημόσιες και δωρεάν σε κάθε πόλη.

Να μην υπάρχουν οργανωμένα- στελεχωμένα Παιδιατρικά Ιατρεία στα Κέντρα Υγείας, ώστε να αντιμετωπίζουν τους ασθενείς που δεν χρήζουν νοσηλείας.

Να μην υπάρχει Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο, το οποίο θα διαθέτει εξειδικεύσεις για όλα τα ιατρικά θέματα, ΜΕΘ Παίδων και Μονάδας Νεογνών, αλλά να παίζεται στα ζάρια σε πόση ώρα και με τι μέσο θα φτάσει ένα παιδί στην πλησιέστερη και μη κατειλημμένη δομή υγείας. 

 Να μην υπάρχει σύγχρονος και συντηρημένος στόλος στο ΕΚΑΒ με επαρκές και μόνιμο προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σωτήρες. Όλοι απέδειξαν πως υπηρέτησαν ευλαβικά την υποστελέχωση και απαξίωση των δομών υγείας.

Όλοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, υπερασπίζονται τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» που καταργεί και συγχωνεύει Νοσοκομεία και Κλινικές και εμπορευματοποιεί παραπέρα τη λειτουργία των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Μήπως τώρα που λείπουν βασικά φάρμακα, δεν εκβιάζουν τον λαό να αποδεχτεί το «μικρότερο κακό» και να συναινέσει στις αυξήσεις στο φάρμακο;

Το ζήτημα της δωρεάν και άμεσης πρόσβασης στις δομές υγείας είναι κόκκινο πανί για υγειονομικούς και γονείς!  

Καλούμε το λαό της Δυτικής Μακεδονίας να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. 

Διεκδικούμε:

  1. Πλήρη στελέχωση όλων των Παιδιατρικών Κλινικών σε κάθε Νοσοκομείο. Στελέχωση των ΚΥ με δωρεάν πρόσβαση όλου του λαού. Συντήρηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ανανέωση του στόλου, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
  2. Δημιουργία Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου στη Δυτική Μακεδονία δημόσιο και δωρεάν, στελεχωμένο από όλες τις εξειδικεύσεις ιατρών και κλινικών. Με ΜΕΘ Παίδων, Νεογνών.
  3. Φάρμακο δωρεάν, ασφαλή και διαθέσιμο σε όλο το λαό. Καμία σκέψη για αυξήσεις, τώρα να σταματήσουν οι εξαγωγές.
  4. Να μην προχωρήσει το έγκλημα του λεγόμενου Νέου ΕΣΥ.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση που καλεί η ΕΙΝΔΥΜ στην Καστοριά στις 26/1 στις 18:00 στην Περιφέρεια

Back to top button