ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ο Γιάννης Κορεντσίδης για το 1ο Forum για τον Θρησκευτικό Τουρισμό

Η επιτυχία του πρώτου forum για τον Θρησκευτικό Τουρισμό στην πόλη μας, αποδεικνύει την ανάγκη να εντείνουμε τις προσπάθειες για την ανάπτυξη και προώθηση και αυτού του είδους τουρισμού στην περιοχή μας. Οι συγκυρίες είναι ιδανικές, λαμβάνοντας υπόψη τη δημοφιλία που κερδίζει, με τις προσπάθειες όλων μας, η Καστοριά στον εγχώριο – και όχι μόνο – τουριστικό χάρτη, το τελευταίο διάστημα.
Η διατήρηση και ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς είναι υποχρέωσή και καθήκον μας! Ήρθε ο καιρός, η φήμη της Βυζαντινής Καστοριάς να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία και η υιοθέτηση του οράματος από όλους μας. Η Καστοριά μπορεί να γίνει ένας προορισμός αυθεντικών εμπειριών για τον επισκέπτη,
συνδυάζοντας την ξεχωριστή πολιτισμική ταυτότητά της με την ιδιαίτερη φυσική της ομορφιά.
Θέλω να εκφράσω τα θερμότερα συγχαρητήρια μου στους εμπνευστές και διοργανωτές του συνεδρίου (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Καστοριάς, Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς, Ένωση Ξενοδόχων Καστοριάς), το οποίο υποστηρίζει φυσικά και ο Δήμος Καστοριάς, καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες!

Back to top button