Κόσμος

Αυστηρή προειδοποίηση στη Δύση από τη Μόσχα για «βρώμικα» πυρηνικά

«Προειδοποιούμε όλους τους δυτικούς χορηγούς του στρατιωτικού μηχανισμού του Κιέβου να μην ενθαρρύνουν πυρηνικές προκλήσεις και εκβιασμούς».

Γνωρίζουμε ότι στον οπλισμό του άρματος μάχης Leopard 2, καθώς και των οχημάτων μάχης πεζικού Bradley και Marder, υπάρχουν αντιαρματικά πυρομαχικά με πυρήνα απεμπλουτισμένου ουρανίου, η χρήση των οποίων οδηγεί σε μόλυνση του εδάφους, όπως συνέβη στη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ.

Εάν τέτοιοι πύραυλοι για βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ παραδοθούν στο Κίεβο, θα το θεωρήσουμε ως χρήση βρώμικων πυρηνικών βομβών κατά της Ρωσίας, με όλες τις συνέπειες που προκύπτουν από αυτό», προειδοποίησε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις στη Βιέννη, υπεύθυνος για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των όπλων Κωνσταντίν Γκαβρίλοφ.

Όπως εκτίμησε, η Δύση ανάγκασε το Βερολίνο να πάρει απόφαση για την παράδοση τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία.

Η διεθνής κοινότητα είναι για άλλη μια φορά μάρτυρας πώς λειτουργεί η «πειθαρχία που βασίζεται στον τρόμο» στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τους κανόνες της «πολιτισμένης Δύσης», οι Σύμμαχοι απείλησαν πρώτα το Βερολίνο με διεθνή απομόνωση σε περίπτωση που αρνούνταν να παραδώσει τα τανκς «Leopard 2». Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, ανακοίνωσε «προσεχή νέα» σχετικά με την αποστολή του γερμανικού «θηρίου» στο Κίεβο. Έτσι σφυρηλατείται η διατλαντική «αλληλεγγύη», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Βερολίνο αποφάσισε συνειδητά ότι «τα γερμανικά τανκς με σταυρούς στην πανοπλία τους θα επιτεθούν ξανά στους Ρώσους στρατιώτες». Ο Γκαβρίλοφ είπε ότι ο ρωσικός στρατός θα καταστρέψει αυτά τα τεθωρακισμένα οχήματα, όπως κάνει τώρα με άλλα όπλα του ΝΑΤΟ.

Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια σφοδρή απάντηση

«Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια σκληρή απάντηση εάν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προμηθεύσουν στο Κίεβο όπλα που θα χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις σε ρωσικές πόλεις», επεσήμανε ο Γκαβρίλοφ.

«Εάν η Ουάσιγκτον και οι χώρες του ΝΑΤΟ εφοδιάσουν το Κίεβο με όπλα για τη διεξαγωγή επιθέσεων βαθιά στο ρωσικό έδαφος σε ειρηνικές πόλεις και απόπειρες κατάληψης εδαφών που είναι συνταγματικά δικά μας, θα αναγκάσει τη Μόσχα να λάβει σκληρά αντίποινα. Μην πείτε αργότερα ότι δεν σας προειδοποιήσαμε», είπε ο Γκαβρίλοφ στην ολομέλεια του Φόρουμ του ΟΑΣΕ για τη Συνεργασία στον Τομέα της Ασφάλειας.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι η Γερμανία θα στείλει 14 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία. Το πακέτο της νέας βοήθειας προς την Ουκρανία, εκτός από τανκς και εκπαίδευση στρατιωτών, θα περιλαμβάνει πυρομαχικά, τεχνική συντήρηση συστημάτων και αλυσίδα εφοδιασμού.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η Ρωσία έστειλε ένα σημείωμα στις χώρες του ΝΑΤΟ σχετικά με την παράδοση όπλων στην Ουκρανία. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προειδοποίησε ότι η άντληση της Ουκρανίας με όπλα από τη Δύση δεν θα συμβάλει στην επιτυχία των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις.

ertnews.gr

Back to top button